„Mi-a crăpat zidul din cauza lor”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lucrările de canalizare de pe strada Eroilor le dau bătăi de cap locatarilor din zonă. Proprietarul unei clădiri de birouri îi acuză pe muncitori că din cauza lor zidul unei incinte s-a crăpat.

De mai bine de o săptămână de când au început lucrările de canalizare în zonă, locatarii nu mai au linişte. Cel puţin asta susţine Viorel Marinescu proprietarul unei clădiri de birouri. Ieri, la orele amiezii, muncitorii firmei care se ocupă de reabilitarea reţelei de canal, au utilizat în lucrarea lor o placă vibrantă. În acel moment, au apărut şi problemele.


“Am simţit cum vibrează clădirea şi imediat am văzut cum peretele din dreapta biroului meu începe să se crape uşor. S-a întâmplat aşa ceva din cauza unui picamer pe care l-au folosit. Ei nu s-au gândit că vor afecta clădirile din zonă? Ei nu ştiu altceva. Vin, îşi fac treaba, îşi iau banii şi-i lasă pe oameni cu problemele”, spune proprietarul.


În acel moment se afla în birou şi soţia proprietarului care spune că a simţit cum se cutremură uşor clădirea.


“Noi nu zicem să nu-şi facă treaba, dar am mai văzut şi noi că se folosesc şi alte maşini. Nu aceasta care ne face probleme”, spune doamna Elena Marinescu arătând cu amărăciune spre fisura din zid.


Hotărât să afle ce se întâmplă, proprietarul a ieşit la muncitori şi i-a întrebat dacă e normal să se fisureze un zid din pricina lucrărilor lor. Angajaţii firmei BIFF International au spus că au autorizaţie pentru lucrare şi că tot ceea ce fac, fac conform legii.


“Nu e vina noastră că s-a crăpat zidul sau doar tencuiala. În primul rând că noi nu avem certitudinea că fisura nu e mai veche. Noi ne facem treaba, avem autorizaţie. Să-i cheme pe cei de la Primărie şi să vadă structura de rezistenţă a clădirii”, se apără maistrul Valentin Ivana.


Lucrarea face parte din programul ISPA de reabilitare a reţelelor de apă şi canalizare şi va fi gata până la sfârşitul lunii.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite