Meditaţii de vară pentru picaţii de la Bac

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elevii vor fi pregătiţi gratuit pentru bacul din toamnă
Elevii vor fi pregătiţi gratuit pentru bacul din toamnă

Profesorii de la liceele cu promovabilitate sub 50% vor veni în concediul de odihnă să-i pregătească pe elevi. Doi dintre directorii de la cele patru unităţi cu promovabilitate zero au făcut cereri pentru concediul de odihnă, pe care inspectorul general şcolar din Argeş nu le-a aprobat.

După dezastrul de la Bac, când, în Argeş,  promovabilitatea a fost de 36,41%, iar de la patru licee nu a fost declarat „Reuşit” niciun candidat,  a sosit vremea unor măsuri.

Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean a luat decizia ca în liceele şi grupurile şcolare unde au promovat sub 50% dintre elevi, să se organizeze, pe toată perioada verii, meditaţii la materiile de examen.

Măsura vine în sprijinul candidaţilor, iar cadrele didactice vor fi nevoite să-şi sacrifice din concediul de odihnă pentru a veni la şcoală, după un calendar care va fi elaborat astăzi, în cadrul şedinţei generale cu directorii din judeţ. În cele 25 de grupuri şcolare din judeţ, plus liceul particular de protecţie a mediului,  a fost o promovare de 19,31%, iar ultimele 15 au înregistrat o reuşită la Bac sub 5%.

“Vreau să le transmit pe această cale părinţilor şi elevilor că în toate aceste unităţi unde s-a picat masiv, zilnic vor fi programe de pregătire gratuită, să vedem ce mai putem să recuperăm într-o lună de zile. Şi vă mai spun ceva, de fiecare dată cadrele didactice, când am mai ţinut astfel de cursuri, au spus că noi am ţinut orele cu elevii, dar aceştia nu vor să vină. Eu nu cred că nu vor să vină după tot ceea ce s-a întâmplat”, a spus Gabriel Bratu, inspector general al IŞJ Argeş.

Directoarele fără rezultate vor să se odihnească

Două dintre directoarele de la liceele fără niciun admis la bac au depus cereri de concediu de odihnă pentru perioada verii. Este vorba despre Maria Anca, de la Grupul Şcolar Agricol Costeşti, şi de Nicoleta Dinescu, de la Grupul Şcolar Ştefăneşti.

Din păcate pentru ele, inspectorul general nu le-a aprobat aceste cereri, motivând că preocuparea principală a lor ar trebui să fie pregătirea elevilor pentru bacul din toamnă.

„Nu mai intru în niciun concediu, asta e, o să coordonez orele de pregătire la limba română, matematică, fizică şi biologie. Nu aveam de gând să mă duc undeva anume în concediu, mai important e acum ca cei 20-25 de elevi cu potenţial de la noi să ia examenul”, ne-a spus Nicoleta Dinescu, director al Grupului Şcolar Ştefăneşti.

În ajutorul elevilor vin şi cadrele didactice de la Universitatea din Piteşti, care vor oferi ore de meditaţie gratuite pentru absolvenţii picaţi.

“Este şi în folosul elevilor, dar şi al nostru. La fiecare nouă generaţie intrată în facultate vedem că studenţii sunt tot mai slab pregătiţi. Cursurile se vor face cu cadre specializate, săptămâna viitoare fiind gata calendarul”, a spus prof. univ. dr. Gheorghe Barbu, rector al Universităţii din Piteşti.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite