Piteşti: Meditaţii la ofertă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Criza îi determină pe profesorii să facă reduceri la meditaţii. Profesorii apelează la strategii de marketing pentru a-şi atrage clienţi la meditaţii. Anunţurile pentru meditaţii la materii importante s-au înmulţit şi au apărut şi ofertele promoţionale.

Ofertele de meditaţii se adresează atât elevilor din clasele primare, cât şi adulţilor care vor să înveţe sau să-şi îmbunătăţească noţiunile despre într-un anumit domeniu.


O şedinţă gratuită
Pentru a mai face un ban în plus şi a-şi atrage mai mulţi elevi la meditaţii, profesorii apelează la diverse strategii de marketing. Prima este aceea de a da anunţuri la mica publicitate pentru a-şi promova serviciile.

 Materiile la care se referă aceste anunţuri sunt cele incluse în programa pentru diferite examene: bacalaureat, tezele unice sau admitere la facultate. Mihaela P., profesor debutant de matematică, este dispusă ca în suma de 30 de lei pe şedinţă să meargă la domiciliul elevului şi să-i predea matematica Mai mult, pentru a demonstra că oferă pregătire de calitate, Miheala oferă şi primele câteva şedinţe gratuite. Dacă elevul nu este mulţumit de servicii, pot renunţa la meditaţii.

„Lucrez doar un elev pe şedinţa de două ore şi meditez pentru orice nivel”, spune Mihaela. În ceea ce priveşte preţul unei ore de meditaţie, există şi cadre didactice care îşi vând serviciile cu doar 10 lei, merg la elev acasă şi lucrează individual. „Abia am terminat facultatea şi din această toamnă sunt profesor de matematică. Trebuie să îmi fac un nume, deci caut să nu cer mulţi bani, dar să mă ocup de elevul respectiv. Doar cu banii de la şcoală nu poţi trăi”, spune Gabriel Z., profesor de matematică la o şcoală din mediul rural.


Rezultate garantate
 Alţii garantează rezultatele obţinute în urma orelor particulare sau promit îmbunătăţiri rapide ale nivelului de cunoştiţe ale elevului.

”Profesor, meditez matematică individual. Garantez rezultatele!”, promite un cadru didactic într-un anunţ la mica publicitate. Meditaţii se găsesc şi pentru materii mai puţin căutate, ca limba japoneză, canto, pian sau desenul tehnic. „Eu mi-am dat copilul să se pregătească pentru bacalaureat la toate materiile care i se cereau, matematică, română, istorie şi desen tehnic. Plăteam 40 de lei pe şedinţă la română şi matematică şi 30, la istorie şi desen tehnic.

 În paralel, mergea şi la Bucureşti, o dată la două săptămâni, să se pregătească pentru arhitectură cu un profesor universitar de acolo. Plătea 100 de lei pe şedinţă”, spune Mirela Petrişor, o mamă care timp de doi ani a plătit meditaţii pentru fiica ei.


Meseria de meditator nu este reglementată
Deşi profesorii care fac meditaţii ar trebui să-şi declare veniturile şi să pltească impozit, profesia de meditator nu este reglementată în nomenclatorul meseriilor. În consecinţă, niciun profesor din Argeş nu poate plăti impozite pentru o meserie care, legal, nu există.

 „Nu avem în bazele de date ale Finanţelor Publice Argeş niciun profesor care să plătească impozite pentru orele particulare, din simplul motiv că meseria de meditator nu există, legal vorbind”, spune purtătorul de cuvând al acestei instituţii, Anca Banu.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite