Medicul Geanina Dragnea vindecă trupul şi sufletul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din olimpică la chimie a ajuns medic ginecolog. Tot secretul reuşitei a constat  în dorinţa de a-şi împlini visul din copilărie. Este impresionată de  traumele prin care trec anumite femei şi încearcă să le vindece şi cu o vorbă bună.

Geanina Dragnea este medic ginecolog la Centrul Medical „Dr. Luca” din Piteşti, dar face gărzi şi la Spitalul Judeţean de Urgenţă. Medicul spune că încă din copilărie şi-a dorit să urmeze această carieră.

„Cred că nu există copil să nu îşi dorească să devină medic. Eu am fost influenţată de părinţi şi chiar de filme  să mă specializez în acest domeniu. Îmi aduc aminte că atunci când eram micuţă era la televizor filmul Vraciul şi mi-am dorit şi eu să ajut în acest fel oamenii”, spune  medicul specialist.

Olimpică la Chimie
Vrând cu orice preţ să înveţe tainele medicinei, Geanina Dragnea a urmat Liceul George Bacovia din oraşul natal, Bacău, la profilul Fizică-Chimie şi, în ultimul an, a luat premiul I la Olimpiada Naţională de Chimie, disciplină pe care a studiat-o încă din şcoala generală cu plăcere. După terminarea studiilor liceale, Bucureştiul a fost locul care îi oferea cele mai bune perspective ale carierei medicale spre care se orientase, aşa că s-a înscris în 1993 la Universitatea de Medicină „Carol Davila” din Bucureşti, unde a studiat timp de şase ani.

„Perioada facultăţii a fost frumoasă. Am avut timp şi să învăţ mult, dar şi să mă distrez. M-am orientat spre specialităţile chirurgicale, participând la cursurile de Chirurgie de la Spitalul Clinic Fundeni, unde am rămas impresionată de talentul şi dăruirea în special a conferenţiarului Mihnea Ionescu”, spune medicul. 

După facultate, a urmat rezidenţiatul pe specializarea „Obstetrică – Ginecologie”, efectuat în maternitatea „Filantropia”, sub coordonarea conferenţiarului Gheorghe Peltecu. La finele acestor cinci ani de studii aprofundate, Geanina Dragnea a rămas însărcinată şi mărturiseşte că i-a fost foarte greu să-şi găsească un loc de muncă. Nu după mult timp, adică în 2008, s-a mutat în Piteşti. Norocul i-a surâs repede, pentru că s-a angajat la policlinica la care lucrează şi în prezent.

„Am găsit aici oameni cu deschidere şi cu un respect crescut pentru pacient. Datorită echipei, am reuşit utilarea cabinetului la standarde europene, astfel că acum se pot face aici, pe lângă consultaţii şi ecografii, excizii cu ansa, histeroscopii, biopsii mamare, biopsii de endometru şi, de curând, tratamente de infertilitate”, spune medicul Geanina Dragnea.

Vindecă şi prin vorba bună
Chiar dacă din punct de vedere al meseriei este o fire tare, ca om Geanina Dragnea este sensibilă. Acest lucru face ca atât în cabinet, cât şi în sala de naşteri să pună, înainte de toate, un pansament pe sufletul pacientelor.

„Sunt femei care află că au cancer de col uterin, spre exemplu. Altele care vor să aibă un copil şi pierd foarte multe sarcini. Înainte de toate, vreau să le ajut pe aceste femei să-şi recapete încrederea în ele, pentru a putea să-şi continue investigaţiile şi tratamentele, indiferent de gravitatea afecţiunii”, spune doctorul ginecolog.

Această apropiere de pacientă, la care se adaugă zâmbetul familiar, profesionalismul  şi implicarea sunt motivele pentru care lista de programări a medicului specialist Geanina Dragnea este întotdeauna plină.


Profil
Născută. 26 iunie 1975, în Bacău
Studii. Facultatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti şi rezidenţiat în specialitatea „Obstetrică şi Ginecologie”
Familie. este căsătorită şi are un copil pe nume Andrei

Ce-i place „Îmi plac natura, sportul, în special înotul, sinceritatea şi munca în echipă”, spune medicul
Ce nu-i place „Indiferenţa, care a dus şi la situaţia din prezent a sistemului medical din ţară, şi lipsa de valorizare a oamenilor”, spune ea


Întrebări şi răspunsuri:

Cum vedeţi migrarea pacienţilor de la stat la privat?
Se întâmplă foarte des în ultimul timp. Acum este o perioadă dificilă pentru sistemul public. Multe paciente aleg să meargă la spitalele private datorită condiţiilor hoteliere mult mai bune pe care le găsesc aici. Şi cine le poate învinovăţi?

Aţi fost tentată să plecaţi din ţară pentru a profesa în străinătate?
Da. A fost momentul în care eram însărcinată, la finalul rezidenţiatului, şi a fost foarte greu să-mi găsesc de lucru. Atunci mi-am dorit foarte mult să plec din ţară, dar soţul meu nu a fost de aceeaşi părere. Şi încă un motiv în plus pentru care am ales să rămân în România au fost părinţii. Dar acum nu regret această alegere.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite