Medicii vor asigura asistenţă non-stop

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În preajma Sărbătorilor, piteştenii fac exces de mâncare. Gustă şi din pomana porcului şi din piftie, din tobă şi din alte bunătăţi preparate din carne de porc, greu de digerat pentru stomac. Au tendinţa să mănânce până la refuz.

 Numai anul trecut, la spitalul Judeţean din Piteşti, în ajunul Crăciunului au primit îngrijri medicale peste 30 de persoane.


Sfatul medicului:
Medicul Gheorghe Frătoaica, directorul Spitalului Judeţean din Piteşti, recomandă celor care au ţinut post să nu facă exces de mâncare. Trebuie să se mulţumească şi cu o bucată mică de ceafă de porc, cât să-şi satisfacă pofta. „Aceste persoane trebuie să fie foarte atente, să mănânce cantităţi mici. Să nu facă exces de grăsimi şi proteine. Este indicat să nu combine toba, caltaboşul, cu alcoolul în cantitate mare pentru că poate fi letal.” De asemenea, şi cei care au mâncat de dulce trebui să acorde o mare importanţă alimentaţiei pentru a nu ajunge la spital.

”Cei care nu ţin post au tendinţa să facă exces, să guste din toată mâncarea, ceea ce nu este binee. Trebuie să fie cumpătaţi pentru că altfel se produce o agresiune suplimentară pe care o suyportă pancreasul. Şi de la indigestie la pancreas este un pas foarte mic. Noi suntem pregătiţi să-i îngrijim pe toţi cei care nu urmează sfaturile date prin intermediul ziarului dumneavoastră. La spital se lucrează la foc continuu”, a mai precizat medicul Frătoaica.

Este bine de ştiut că există şi farmacii deschise la orice oră din zi din noapte. Astfel, în perioada 24-26 decembrie, puteţi cumpăra medicamente de la oricare dintre următoarele farmacii:


•    Help Net – strada Smârdan, lângă complexul Negoiu din cartierul Craiovei
•    Catena – Piaţa Vasile Milea, lângă magazinul Fortuna
•    Forte Vita Farm – Bulevardul Republicii, lângă Inspectoratul Teritorial de Muncă Argeş


Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite