Piteşti: Maybach-ul lui Cornel Penescu, scos la vânzare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

355.810 euro este preţul cerut pe limuzină firma de leasing Alpha Leasing, care a preluat în urmă cu trei luni maşina de la familia Penescu după falimentul hipermarketurilor PIC. În luna octombrie a anului trecut, Andrei Penescu, fiul omului de afaceri Cornel Penescu, reţinut în dosarul „Corupţie în fotbal”, a înapoiat Maybach-ul tatălui său firmei de leasing Alpha Leasing, pentru că nu îşi mai permitea să plătească rata l

În luna martie a anului trecut, Cornel Penescu a făcut senzaţie când a apărut pe străzile Piteştiului la volanul unui Maybach de îţi lua ochii, fabricat în 2006. La vremea respectivă, a fost invidiat chiar şi de prietenul său de la Steaua, Gigi Becali, care a recunoscut că limizina lui Penescu o depăşeşte ca valoare pe a lui. „ Nu mai există nici un Maybach ca al meu în ţară”, s-a lăudat la vremea respectivă Cornel Penescu. Împătimit al maşinilor puternice, patronul hipermarkerurilor PIC s-a bucurat de noua sa „cucerire” doar o lună, fiind reţinut  pe 13 aprilie 2009, într-un dosar privind corupţia din fotbal.

„Nu-l cumpără nici dracu nici cu 200.000 de euro”

De atunci, nimeni nu i-a mai atins bolidul, care a stat în garajul de la firma PIC din Piteşti până în luna octombrie a anului trecut, când Maybach-ul a fost predat firmei de leasing Alpha Leasing de fiul lui Cornel Penescum. Asta după ce familia Penescu a rămas fără lichidităţii după famimentul lanţului de hipermarketuri PIC. 

„Plăteam  la el 10.000 de euro rată pe lună. În jumătate de an am dat 60.000 de euro. Nu ne-am mai permis să plătim rata, plus că plăteam pentru o maşină pe care nu o folosea nimeni”, a spus în acestă dimineaţă Andrei Penescu. Maybach-ul 62 S se află acum în showroom-ul Dom Automobile din Băneasa, cu preţul de vânzare de 355.810 euro, plus TVA, afişat pe parbriz.

În foaia tehnică a maşinii se precizează că autoturismul are revizia revizia generală efectuată la începutul acestui an şi dispune, printre altele, de cutie de viteze automată, patru geamuri electrice, oglinzi electrice heliomate şi 12 airbag-uri. Motorul maşinii se încadrează în norma de poluare Euro 4. În pofida acestor calităţii, Andrei Penescu, fiul lui Cornel Penescu este sigur că nu se va găsi niciun cumpărător şi că Maybach-ul va poposi tot în garajul tatălui său.

“ Nici dracu nu dă atâţia bani pe o maşină pe criza asta. Nici cu 200.000 de euro n-o cumpără nimeni. Cred că tot tatăl meu o va conduce după ce va ieşi din penitenciar. Ştiu că şi-a dorit foarte mult Maybach-ul şi cu siguranţă va vrea să fie tot al lui”, precizează fiul lui Cornel Penescu. 

 Mclaren-ul lui Penescu, ros de şoareci


Pentru că a ajuns la fundul sacului, familia Penescu a renunţat şi la o altă bijuterie pe patru roţi din garaj. Mercedesul Mclaren SLR, care costă în jur de 400.000 de euro, luat prin leasing de Cornel Penescu cu puţin timp înaintea Maybach-ului a revenit şi el în curtea firmei Alpha Leasing. Deocamdată, Mclarenul, care a fost ros de şoareci în garajul lui Cornel Penescu, nu a fost scos la vânzare. „Reparaţia la Mclaren m-a costat 30.000 de euro. A fost ros de şoareci cât timp a stat nemişcat în garaj. Bine că am scăpat de el, că mai plăteam şi la asta 10.000 de euro rată“, spune Andrei Penescu

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite