Maşinile mai mari de două tone nu mai au ce căuta la scara blocului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria le declară război  celor care-şi lasă maşinile de serviciu în parcarea de la bloc.Primarul Piteştiului avertizează că vor începe să curgă amenzile pentru şoferii  care parchează maşinile pe care lucrează, la scara blocului, ocupând  locurile de parcare şi aşa puţine, asta în condiţiile în care parcările de la Bowling şi Stadionul Nicolae Dobrin, destinate acestor vehicule, stau aproape goale.

Locatarii L-urilor din zona  Nord cu greu reuşesc să mai prindă  câte un loc de parcare la scara blocului. E adevărat că şi maşinile s-au înmulţit, dar de multe ori în spaţiile care ar trebui să-i deserveacă parchează tot felul de dube  şi camioane, lăsîndu-i cu ochii-n soare pe cei care locuiesc în zonă şi care sunt  nevioţi să-şi lase maşinile, care pe unde pot, uneori la sute de metri distanţă.

„Multe  sunt maşinile firmelor care funcţionează  aici, în cartier şi care n-au loc la sediu.  Le lasă în parcarea de la bloc iar noi alergăm de colo-colo, pândind un loc unde să se parcăm autoturismele personale”, se pânge Dumitru Vişan,  locatar din zona Nord.

“Sunt  chiar vecini care lucrează la diferite firme de transport şi-şi lasă, până dimineaţa, camionetele la scara blocului. Şi aşa stăm prost cu parcările şi nu mi se pare corect  ca eu care locuiesc aici şi plăresc impozit pe clădire şi pe maşină, să n-am un loc de parcare, în timp ce alţii ocupă abuziv spaţiile cu maşinile de serviciu”, adaugă  Dan Florea, vecinul său.

Autorităţile locale spun că  maşinile de firmă au la dispoziţie cele două parcări de la Bowling, respectiv de la Stadionul Nicolae Dobrin, special  cu această destinaţie care stau goale, asta în timp ce locatarii din mai toate cartierele se bat pe un loc de parcare . Primarul Piteştiului a  declarat  război  celor carare-şi lasă maşinile de firmă  la scara blocului.

“ Existpă o hotărâre de Consiliu Local   care prevede  că  este interzisă oprirea, staţionarea,  parcarea autovehiculelor  pentru transport marfă  şi persoane cu masa maximă autorizată  mai mare de două tone, aparţinând agenţilor economici,  în  parcările destinate locatarilor sau în parcările  instituţiilor şi serviciilor publice”, spune  Tudor Pendiuc, Primarul Municipiului Piteşti.

 Din iunie, de când  a fost adoptată horărârea şi până acum , Poliţia Comiunitară n-a dat decât 30 de amenzi pe această linie.   “Din păcate, noi nu putem  să-i oprim în trafic pe şoferii acestor maşini iar şansele să-i primndem chiar în maşină sunt foarte mici. Nu putem decât să le lăsăm un fluturaşi în parbriz şi să-i  invităm la sediul nostru.”, explică  Gheorghe Dumitrescu, comandantul Poliţiei Comunitare.

Primarul  Piteştiului, Tudor Pendiuc  a anunţat că de săptămâna aceasta vor fi derulate acţiuni de verificare împreună cu echipaje ale poliţiei Rutiere în speranţa că acţiunile comune vor fi mai eficiente. 







Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite