Piteşti: Maşini ridicate din cauza unui semn vechi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Piteşti: Maşini ridicate din cauza unui semn vechi
Piteşti: Maşini ridicate din cauza unui semn vechi

Poliţiştii susţin că „Parcarea interzisă“ de pe strada Victoriei nu-şi are rostul, dar Poliţia Comunitară face de zor procese verbale



Piteştenii care îşi lasă maşinile în faţa fostului Regocom riscă să plătească peste 450 de lei ca să le recupereze. Asta în condiţiile în care semnul este inutil după cum spun poliţiştii.


Situată în zona centrală, strada Victoriei era cândva intens circulată. Aici funcţiona Regocomul, o regie care presta activităţi de gospodărie comunală, iar semnul de „Parcare interzisă“ din faţa intrării în firmă îşi avea rostul. Lucrurile s-au schimbat între timp, pentru că Regocom RA s-a închis din 1996. În locul ei funcţionează acum un club, iar semnul de „Parcare interzisă“ nu-şi mai are rostul, pe stradă abia trecând câteva maşini pe zi.
Semnul ar trebui scos, spun poliţiştii
„Cei care decid unde se pun semnele sunt cei de la Administraţia Domeniului Public. Noi doar dăm aprobarea pentru ele. Pentru strada respectivă semnul este mai vechi şi era pus acolo de pe vremea când funcţiona Regocomul. Acum ar trebui scos“, explică Cristian Iosif, comisar la Poliţia Rutieră Argeş.
Pentru că au impresia că nu incomodează pe nimeni, şoferii piteşteni şi nu numai îşi lasă cu încredere maşinile pe trotuar.
Poliţia Comunitară însă, profită de fiecare ocazie şi anunţă firma S.C. CNCD SA, care se ocupă de ridicarea maşinilor. În câteva minute, autovehiculul parcat dispare, iar proprietarul este obligat să plătească serios pentru a-l recupera: 150 de lei taxa de ridicare, 300 de lei să-l recuperezi de la CNCD SA, la care se adaugă 100 de lei pentru fiecare zi de staţionare în curtea firmei. Doar 10% din banii de amenzi ajung la bugetul local.
Ridicată de două ori în aceeaşi zi!
În urmă cu două săptămâni, piteşteanul Decebal Nicolae a avut de furcă din cauza semnului buclucaş. Şi-a lăsat liniştit maşina în spatele semnului şi, surpriză! Au venit „băieţii“ să i-o ridice. Şi nu o dată, ci de două ori. „Am plecat câteva minute şi mi-a dispărut maşina. Era acolo un semn de circulaţie, dar era al Regocomului. Vecinilor din zonă, poliţia le-a spus că semnul este vechi. Mi-au ridicat maşina şi am plătit 300 de lei taxa. La câteva ore, se plimbau iar pe lângă maşina mea şi fotografiau. Fac intenţionat toate astea“, spune bărbatul.
Chiar aseară, un echipaj de la Poliţia Comunitară făcea „ordine“ în zonă. Imediat a apărut şi o maşină a CNCD, gata să ridice o dubiţă. Văzând că sunt fotografiaţi de reporterul „Adevărul de Seară“, poliţiştii comunitari şi cei de la CNCD au abandonat şi-au plecat.
Pisica este în curtea vecinului
Autorităţile implicate aruncă responsabilitatea dintr-o curte în alta. Directorul CNCD, Ion Scarlat spune că „cei care hotărăsc de unde se ridică maşinile sunt cei de la Poliţia Comunitară şi de la Poliţia Rutieră, nu noi. Pe noi doar ne sesizează şi trimitem oameni să ridice maşina, dar ei decid ce maşini ridică“.
„Nu noi ridicăm maşinile, deci semnele acelea care indică acest lucru sunt ale firmei care se ocupă de asta. Noi am pus doar semnele de circulaţie. Cât despre semnul de oprire interzisă despre care vorbiţi, nu pot să vă spun acum ce e cu el pentru că ar fi imposibil să ştiu toate semnele de acest fel din oraş“, spune Doru Iliescu, director ADP.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite