Piteşti: Maşini mistuite de flăcări azi-noapte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Noaptea incendiilor în Argeş. O maşină şi două tractoare au fost mistuite de flăcări, în urma unor defecţiuni tehnice. Pagubele sar de 50.000 de euro, iar proprietariul utilajelor  nu avea asigurări CASCO care să acopere daunele.


Noapte cu ghinion pentru doi argeşeni, care au rămas fără maşini. Marius Leonard Tilă  a venit aseară de la serviciu şi şi-a parcat maşina în faţa blocului, pe Strada Exerciţiu, din Piteşti. După câteva minute, vecinii l-au alertat că autoturismul i-a luat foc, aceştia sunând de urgenţă la 112.

Oamenii au încercat în zadar să stingă focul, fiind nevoie de intervenţia pompierilor pentru a mai salva ceva din Dacia Solenza şi pentru a împiedica flăcările să se extindă şi la celelalte maşini aflate în parcare.

“Cauza incendiului a fost un scurt circuit produs la electroventilator, motorul maşinii fiind suprasolicitat sau având defecţiuni tehnice. A ars tot compartimentul motor al maşinii, dar din fericire proprietarul avea asigurare CASCO şi îşi va recupera paguba”, a declarat slt. Mădălina Epure, purtătorul de cuvânt al ISU Argeş.

Două utilaje au ars complet

Câteva ore mai târziu, pompierii au fost din nou solicitaţi să intervină în localitatea Dârmăneşti pentru a stinge un incendiu. La balastiera din comună, aflată în proprietatea lui George Dumitrescu, a izbucnit un incendiu, flăcările cuprinzând cu repeziciune cabina unei basculante şi extinzându-se şi la cealaltă, parcată lângă.

Paznicul balastierei a fost cel care a văzut primul focul şi fumul negru, dens şi a anunţat pompierii care au sosit la faţa locului cu o autospecială. N-au mai reuşit, însă, să salveze mare lucru din cele două autotractoare, acestea arzând în întregime.

“Intervenţia a fost una dificilă având în vedere cantitatea mare de material combustibil, motorină, din rezervor. Cauza incendiului a fost şi de această dată tot un scurtcircuit electric, de vină fiind un cablu electric defect la unul din cele două autotractoare”, a precizat slt. Mădălina Epure.

Pagubele  se ridică la peste 50.000 de euro şi nu vor putea fi recuperate, proprietarul având doar asigurare RCA pentru cele două utilaje. 

Piteşti



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite