Mașina electrică a studenților de la INGMED va fi gata în august. ATV-ul, în iunie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Viitorul vehicul electric are, acum,  propriul garaj, la Universitatea din Pitești. Proiectul studenților Facultății de Ştiinţe va fi gata  peste două-trei luni.  Până atunci, însă, ingenioșii tineri vor finaliza ATV –ul electric la care lucrează în paralel.

 GALERIE FOTO

Cei 10 studenți ambițioși ai Facultății de Științe (specializările Ingineria Mediului, Inginerie Fizică, Ecologie şi Protecţia Mediului și Biologie) şi ai Facultăţii de Mecanică şi Tehnologie (Automobile Rutiere), grupaţi în Asociaţia Studenţească INGMED, lucrează încă din toamna anului trecut, la un proiect de anvergură privind  realizarea unui ATV și a unei maşini electrice performante. Dacă, în cazul ATV-ului n-au fost probleme cu spațiul, în cazul  vehiculului ( un Ford Ka, pe care l-au dezasamblat, în vederea  transformării)  s-au descurcat cum au  putut. Asta, până săptămâna trecută!

 De câteva zile au la dispoziție propriul spațiu de lucru pentru automobilul  pe care-l construiesc. Un fost garaj al Universității din Pitești, pe care l-au transformat în laboratorul din care va ieși vehiculul electric cu care vor să facă senzație.
“Mașina a fost ținută, până acum, într-un garaj de la Valea Mare, ceea ce presupunea pentru toți cei implicați în proiect, un mare efort, în special privind deplasarea. Momentan, vehiculul este dezemembrat și se află la tinichigerie, însă după ce îl vom aduce aici, în noul garaj,  lucrurile se vor simplifica pentru noi”, spune Roxana Roman, președintele INGMED.

ATV-ul fa fi gata în două săptămîni, mașina, în două luni


 Automobilul electric pe cre-l vor construi studenții de la  INGMED are la bază un Ford Ka  la mana a doua , cumpărat cu 3000 de lei, pe care ingenioșii tineri l-au dezasamblat bucată cu bucată  în vederea transformării sale.

 “La final, toată mecanica mașinii va fi schimbată. Vehiculul va beneficia de multe elemente de tunning, va avea un motor de 40 de kilowatti, putând genera până la 100 de cai putere  și va avea cca. o tonă. O bijuterie, atât din punct de vedere tehnic cât și din punct de vedere estetic, care va fi gata pe la sfârșitul lunii august.“, spune prof. univ Claudiu Şuţan, coordonatorul proiectului.

Motorul cu care va fi dotat, în valoare de 2000 de dolari, va avea o autonomie de de 100 de km. Automobilul electric va avea doar două locuri, tapițeria va fi în culorile crem și vernil,  iar caroseria va fi vopsiă în verde închis și argintiu.

 Dacă automobilul va fi gata abia în august, ATV-ul electric, construit pe aceleași principii, va fi pus la punct într-o săptămână , cel mult două.
La sfârșitul verii, cele două vehicule vor fi prezentate  în cadrul unor demonstrații, în  nouă mari  orașe  ale României, unde vor ajunge, nu pe propriile roți, ci cu ajutorul unui trailer.


Piteşti



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite