Maşină dezgropată după 45 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un Chevrolet din 1928 a fost dezgropat de sub pământ în anul 1990 şi achiziţionat apoi de un pasionat al maşinilor retro. Automobilul va fi recondiţionat şi va redeveni o adevărată bijuterie.

GALERIE FOTO CU MAŞINA DEZGROPATĂ DUPĂ 45 DE ANI

Maşina a fost îngropată cândva după  26 septembrie 1945, aceasta fiind data care apare pe cartea de înscriere în circulaţie a maşinii. Maşina a parţinut, se pare, domului Victor Rusalim, domiciliat în comuna Domneşti şi păstrează şi acum numărul de înmatriculare original. Este un Chevrolet  fabricat în 1928, în SUA şi a fost îngropată după război pentru a fi salvată de la confiscarile comuniste. În 1990, imediat după Revoluţie a fost dezgropată şi pusă în vânzare. În urmă cu câţiva ani a fost cumpărată de către Romulus Totan, un argeşean împătimit al maşinilor unicat. Automobilul are toate componentele originale şi se află acum în garajul argeşenaului care intenţioneaă să o recondiţioneze, estimând că această operaţiune îl va costa peste 6000 de euro. "Maşina a fost îngropată la şase metri sub pământ, undeva în comuna Domneşti şi a fost găsită după 1990. A stat apoi în garajul celor care au găsit-o şi apoi a ajuns la mine, împreună cu câteva dintre actele maşinii, pe care este trecut şi numele fostului proprietar", spune Romulus Totan. Acesta a cumpărat maşina cu 1000 de euro.

Vrea să o redaucă la lumină

Romulus Totan este un împătimit al maşinilor de epocă şi nu numai. De cum a văzut bijuteria care a stat aproape o jumătate de secol sub pământ, a ştiut că trebuie să obţină "turismul", aşa cum era numită maşina în cartea de inmatriculare. "Când am vazut-o, am ştiut ca va fi a mea. Chiar am ştiut şi ce să-i mai adaug, după ce o restaurez complet. O să am ceva de muncit la ea, că se vede ca a stat în pamant. Adică, atunci cand am desfăcut-o, a trebuit să scot ţărâna de sub caroserie!", spune Romulus Totan.

 Cadillac din 1976

Şi pentru că argeşenaul este "bolnav" după maşini ediţie limitată, a achiziţionat anul trecut şi un Cadillac din SUA. Maşina a fost făcută în anul 1976 şi este un Cadillac clasic, eidţie limitată. În acel an, acest tip de maşină a fost fabricat în doar 200 de exemplare. "Am luat maşina dintr-un show-room din Florida. Era în stare perfectă şi valorează o avere", spune Romulus. Cadillac-ul este în perefctă stare de funcţionare, are culoarea albă, motor de 9000 cc, scaune din piele albă, este un cabrio şi are pe ea însemnele de ediţie limitată ale firmei americane, dungi roşii pe caroserie. "Acum are o parte din componente scoase pentru că vreau să se păstreze în perfectă stare până la primăvară când o voi înscrie în Retro Club şi o voi scoate la plimbare. Automobilul impresionant are nu mai puţin de şase metri lungime şi aproape trei lăţime", conchide argeşeanul.

Maşina a fost îngropată la şase metri sub pământ, undeva în comuna Domneşti şi a fost găsită după 1990

Romulus Totan, proprietar

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite