Mărturii din autocarul groazei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Roxana a scăpat din accident cu o fractură la piciorul stâng
Roxana a scăpat din accident cu o fractură la piciorul stâng

O argeşenacă a supravieţuit accidentului teribil care a avut loc marţi dimineaţă în Ungaria. Femeia a fost transferată ieri la Spitalul Judeţean după ce a suferit o fractură la piciorul stâng. Autocarul cu care aceasta mergea în Spania la fratele său a lovit frontal un TIR înmatriculat în Slovenia. Cinci persoane au murit în accident şi alte 23 au fost rănite.

Roxana Elena Bidilică Ţurlea, de 28 de ani, din comuna Boteni este ţintuită acum pe un pat de spital, la secţia de Ortopedie a Spitalului Judeţean Argeş. Femeia a suferit o fractură la piciorul stâng şi a fost transferată ieri de la un spital din Ungaria, iar luni va fi operată. Îi mulţumeşte lui Dumnezeu în fiecare zi că a scăpat cu viaţă din autocarul groazei.


Argeşeanca please cu un autocar al companiei Atlassib în vizită la fratele său în Spania, pentru o săptămână. Pe teritoriul Ungariei, autocarul a fost implicat într-un grav accident de circulaţie pe autostrada M 70, izbindu-se frontal cu un Tir încărcat cu var, condus de un şofer slovac. În accidental care a avut loc marţi dimineaţă, în jurul orei 5.00, în apropierea graniţei maghiare cu Slovenia, şi-au pierdut viaţa cinci persoane, iar alte 23 au fost rănite.

A sărit pe geamul autocarului de frică
Roxana Ţurlea se numără printre cei care au trecut prin clipe de groază. Femeia îşi aminteşte că dormea când a fost trezită de ţipetele de groază ale unei femei şi, împreună cu mai mulţi pasageri a sărit pe un geam al autocarului, fiind cuprinşi de panică.


“Am auzit la un moment dat o bubuitură. Un băiat a spart geamul, am sărit şi nu mai ştiu. O doamnă ţipa foarte tare. Am văzut doar băiatul din TIR care a murit, pe ceilalţi nu. Nici eu nu ştiu cum am sărit. A fost o fracţiune de secundă, m-am trezit jos şi atât. Am văzut oameni răniţi, plini de sânge. Au sărit mai mulţi oameni. S-au spart geamurile pe partea stângă din impact. Pe partea dreaptă unde am stat eu, nu. Maşina nu s-a răsturnat, doar s-a pus lateral, dar nu-mi dau seama cum. Eu am fost în spate şi cei care au murit au fost în faţă. A fost o minune că am scăpat.”, povesteşte femeia clipele de groază prin care a trecut.


Familia a crezut-o moartă

Roxana Ţurlea şi-a pierdut cunoştinţa şi s-a trezit ulterior la un spital din Ungaria, înconjurată de medici. A cerut apoi să fie transferată în ţară deoarece familia ei era foarte îngrijorată. Tânăra a reuşit să ia legătura cu rudele abia când a intrat în ţară şi le-a dat de veste că se află în afara oricărui pericol.
“Familia a aflat că sunt bine când am plecat din Ungaria spre România. Abia atunci am reuşit să-i sun. am vorbit cu maică-mea prima dată şi dup- aia cu soţul. Erau îngrijoraţi. Cu fratele din Spania a vorbit mama şi ştie că sunt bine”, spune tânăra.


Femeia este căsătorită şi are un copil de 11 ani. Roxana Ţurlea spune că nu îşi va putea şterge din minte niciodată imaginile de groază pe care le-a văzut. În urma cercetărilor, autorităţile au stability că autocarul în care se aflau 39 de români a intrat pe contrasens după ce şoferul a adormit la volan.




Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite