Mărţişoare inedite în centrul Piteştiului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Figurine vesele, bijuterii lucrate manual, cu multă migală şi dăruinţă vă vor aduce noroc în această primăvară. Mâine este 1 Martie şi conform tradiţiei, românii dăruiesc un mic simbol al primăverii, împreună cu un şnuruleţ alb-roşu, care să aducă noroc. Oferta de anul acesta este foarte variată, iar comercianţii au dat dovadă de multă imaginaţie în crearea micilor talismane.

Ne aşteptam ca târgul de Mărţişor de anul acesta să aibe expuse pe tarabe aceleaşi mărţişoare din flori de plastic şi aceleaşi kitschuri de anul trecut. Am fost plăcut surprinşi însă să vedem lucruri inedited lucrate atent şi cu migală de oameni simpli, pasionaţi de ceea ce fac.


În goana după mărţişorul potrivit am găsit mulţi vestitori ai primăverii care mai de care mai veseli. Deşi îngheţaţi de frig, comercianţii au pus o bucăţică din sufletul lor cald în simbolurile pe care piteştenii le vor dărui de 1 şi 8 martie, făcându-le astfel mai frumoase ca oricând.


Cei care simt că norocul i-a ocolit în ultima perioadă, pot face cadou mărţişoare feng-shui. Bănuţi, broscuţe ţestoase sau elefănţei, toate legte cu celebrul şnur roşu, vor aduce cu siguranţă noroc celui care le primeşte. Preţul norocului creşte însă direct proporţional cu mărimea talismanului, de la 1,5 lei până la 10 lei.


În schimb, domnii care sunt de părere că un simbol nu face cât o mie de cuvinte, pot alege să dăruiască iubitei, soţiei, mamei sau bunicii un pergament cu un mesaj sincer, venit din inimă. Acestea costă 4 lei.


Mărţişoare vesele
Mărţişoarele cu magnet care înfăţişează tot felul de figuri vesele şi animăluţe haioase, de la purceluşi la ursuleţi panda, ar fi un cadou ideal pentru colegii de clasă sau pentru prieteni. Acestea costă între 5 şi 10 lei. Şi cele turnate în plastic şi pictate manual sunt la mare căutare, ele fiind la preţuri cuprinse între 2 şi 5 lei.


De departe cele mai amuzante mărţişoare, care ar însenina chipul şi celui mai posomorât om, sunt ghindele vesele. Lucrate din ghindă canadiană, mai mare decât cea românească, mărţişoarele sunt umanizate, căpătând ochi, nas şi gură. Acelaşi meşter care a dovedit o imaginaţie debordantă când le-a creat, dă viaţă şi mărţişoarelor din scorţişoară, din bomboane sau chiar a ghioceilor din seminţe de castravete sau dovleac, lipindu-le pe toate cu migală. Toate seamănă cu mărţişoarele de pe vremea bunicii şi ne amintesc de copilărie. Preţul lor este curpins între 3 şi 5 lei.
Bijuterii lucrate manual


Şi bijuteriile realizate manual, din ceramică sau argilă polimerică sunt la mare căutare în rândul doamnelor şi domnişoarelor. Viu colorate şi uşor de asortat la orice ţinută, accesoriile pot fi un mărţişor frumos şi în pas cu moda. Un pandantiv din ceramică este 15 lei, iar un set cu cercei şi lănţişor 25 de lei. Cerceii din argilă polimerică sunt de la 8 la 15 lei, brăţările 25 de lei, iar setul între 30 şi 60 de lei.


Un alt cadou potrivit de 1 martie pentru reprezentantele sexului frumos ar fi un buchet de flori de primăvară. Ghioceii, vestitorii primăverii, sunt la 1 leu buchetul, iar zambilele ajung la 5 lei, în timp ce firul de frezie costă 3.5 lei, Un buchet de lalele poate fi cumpărat cu 15-20 lei, în funcţie de mărimea acestuia.


Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite