Marius Ciurcu este pasionat de fotografie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Proaspăt absolvent al Facultăţii de Jurnalism, tânărul piteştean adoră să surprindă prin obiectivul aparatului de fotografiat instantanee, dar mai ales figurile expresive ale oamenilor.

Marius Ciurcu a cochetat cu fotografia încă de pe băncile facultăţii, atunci când la cursuri afla primele noţiuni de bază ale acestei arte. Nu a fost prea încântat de aparatul de fotografiat la început, dar cu timpul au început să se împrietenească, iar astăzi nu se desparte de el, oriunde ar merge. Faptul că poate surprinde lucruri interesante prin obiectivul aparatului de fotografiat l-a atras pe tânăr imediat şi a început să fie mai atent la lucrurile din jurul său.

Odată iniţiat în tainele fotografiei, natura i s-a părut mai frumoasă, iar chipurile oamenilor de pe stradă mai expresive. Aşa s-a născut pasiunea tânărului piteştean pentru fotografie. O pasiune care a început în urmă cu doi ani, când Marius a început să lucreze la un studio foto din oraş. Lucrase în prealabil ca reporter pe Sport la un post de televiziune local, însă fotografia l-a atras mai mult.

“La început a fost mai mult ca un fel de serviciu fotografia, dar acum s-a transformat într-o pasiune. Când am început să lucrez în domeniu nu aveam idée despre atât de multe lucruri legate de fotografie, însă am profesat şi am prins gustul. Îmi place să fotografiez, dar pe de altă parte îmi place să şi procesez fotografiile cu programe speciale”, spune tânărul piteştean.

Încetul cu încetul, fire perfecţionistă, Marius a început să deprindă prin exerciţiu cele mai importante noţiuni în fotografie, astfel că astăzi poate fotografia cu îndemânare şi talent portete, peisaje din natura, dar poate face şi fotografii de studio, cu aparate profesioniste.

“Am învăţat să fac fotografii prin exerciţiu. Am avut noroc că şeful de la studio a avut răbdare cu mine şi m-a învăţat baza în fotografie. Am exersat în timp şi m-am perfecţionat. Cu cât faci mai multe fotografii, cu atât devii mai priceput.”, este de părere fotograful.

Alergat de un “subiect”

Cel mai mult însă tânărului îi place să facă fotografii de stradă, instantanee, şi adesea iese la plimbare cu aparatul foto de gât pentru a surprinde lumea în diferite posturi. Această pasiune a sa nu a fost lipsită însă de incidente amuzante, dar care putea fi în acelaşi timp şi periculoase.

“Am vrut să-i fac fotografii odată unui bărbat care umbla prin centrul oraşului cu o pancartă legată de el, dar s-a enervat şi a început să mă alerge să-mi ia aparatul. Fotografia de stradă poate fi şi periculoasă, nu doar frumoasă, pentru că nu toată lumea se lasă fotografiată”, povesteşte Marius Ciurcu.

În afară de fotografie, Marius este pasionat şi de sport, în special de fotbal şi pescuit şi recunoaşte că joacă fotbal în timpul liber, de plăcre, ori de câte ori are ocazia. Cu greu se dezlipeşte însă de televizor când joacă echipele sale preferate, Steaua şi Real Madrid.

Profil

Născut: 7 ianuarie 1987, Piteşti
Studii: Facultatea de Jurnalism din cadrul Universităţii Piteşti, promoţia 2010
Experienţă profesională: A lucrat ca reporter la un post local de televiziune, iar de doi ani lucrează ca fotograf la un studio foto din Piteşti.
Familie: Este mezinul familiei Ciurcu, având încă doi fraţi mai mari.

Ce-i place: Îmi plac fotografia şi fotbalul, sunt pasiunile mele. De asemenea îmi place şi muzica, mai ales genurile dance, house, freestyle, hip-hop, dar şi plimbările în natură, în parc.

Ce nu-i place: Nu-mi place să mi se reproşeze anumite lucruri, să fiu tratat de sus. Nu-mi place că în fotografie nu te ajută nimeni, nu vrea nimeni să împartă din experienţa lui. E ca la pescuit: decât să ceri momeală unui alt pescar, mai bine stai acasă.

Întrebări şi răspunsuri:

Ai vreun fotograf pe care il admiri?

Marius Ciurcu: Narcis Virgiliu.Pur şi simplu e un maestru în ceea ce face. Fotografiile îl recomandă şi după părerea mea este unul dintre cei mai buni fotografi din ţară, dacă nu chiar cel mai bun.

Ţi-ar plăcea plăcea ca pe viitor să îmbini fotografia cu jurnalismul?
Da, mi-ar plăcea foarte mult pentru că fotografia de jurnalism are un stil aparte şi îmi place, dar e  păcat faptul că ziarele nu pun mare accent pe fotografii. Înghesuie acolo câteva imagini făcute de un amator pe o foaie de ziar de calitate slabă, iar imaginile sunt neclare.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite