Marian Andrei Dumitru, bloggerul pasionat de radio şi maşini

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La doar 20 de ani, tânărul şi-a făcut o afacere din blogging şi îşi câştigă banii de buzunar prin intermediul internetului, dezvoltând mai multe site-uri. În timpul liber moderează o emisiune la un post local de radio şi testează maşini.

Marian Dumitru a descoperit internetul şi blogging-ul pe vremea liceului şi i-a plăcut atât de mult această concepţie încât şi-a făcut imediat un jurnal personal pe web şi a legat astfel multe prietenii. La început scria pe el doar întâmplări şi gânduri din viaţa personal, apoi i-a venit idea că ar putea să scoată din asta şi bani de buzunar.

A început astfel să construiască cât mai multe site-uri şi de la unul a ajuns la peste 15, reuşind să îşi dezvolte o mică afacere din asta. I-a mers atât de bine încât pentru un site despre ultimele noutăţi în materie de electronice a primit 6000 de euro.

Şi aceasta nu este singura ofertă pe care tânărul a primit-o pentru un blog, dar pe majoritatea le-a refuzat, preferând să le administreze personal în continuare.


“Am intrat întâmplător pe mai multe bloguri ale unor americani şi sincer să fiu m-am indrăgostit instant de această formă de exprimare încât mi-am făcut propriul blog. Au trecut peste cinci ani de atunci, timp în care am adunat foarte multă experienţă în acest domeniu, am participat la conferinţe şi workshop-uri pe această temă şi am reuşit să fac anumite lucruri pe care nu credeam ca le voi face niciodată. Mai mult decât atât, prin intermediul blogului şi a evenimentelor pe care le-am organizat, am cunoscut foarte multe persoane, care, în timp, mi-au devenit prieteni buni”, îşi aminteşte bloggerul.


Marian a organizat în această primăvară primul eveniment dedicat online-ului piteştean, WebEvent, care are ca scop dezvoltarea site-urilor şi a marketingului prin intermediul internetului.Mai mult el coordonează periodic întîlnirile între posesorii piteşteni de bloguri, dar şi campanii umanitare. Iarna trecută a ajutat la colectarea de haine şi jucării care au fost donate apoi copiilor nevoiaşi de la Valea Mare.

Acelaşi lucru va face şi în acest an, iar săptămâna viitoare va ajuta la strângerea de fonduri pentru operaţia unei adolescente de 15 ani bolnavă de leucemie, în cadrul unei petreceri într-un club din oraş la care vor mixa mai mulţi dj-i.


În domeniul internetului, tânărul are mai multe proiecte. Unul dintre ele, www.pitestibuzz.ro, se axează pe evenimentele culturale şi pentru timpul liber din Piteşti, de aici tinerii putând să afle unde se pot distra. Pe un alt blog, tânărul pasionat de internet postează ştiri din industria auto, prin intermediul acestuia reuşind să încheie multe colabori cu dealeri auto din ţară.

Cu ajutorul blogului despre maşini, Marian Dumitru a ajuns să-şi împlinească un alt vis: acela de a testa maşini din toate gamele şi de la toate mărcile, fiind pasionat de şofat.


În afară de internet, studentul are o pasiune şi pentru radio. El moderează o emisiune, "Internet Zone", la un post local de radio şi în care invită oameni din acest domeniu cu care dezbate subiecte cât mai interesante.


“La radio am ajuns pentru că mi-am dorit foarte mult să experimentez şi acest domeniu. Sunt o persoană care vrea să încerce cât mai multe lucruri din domenii diferite şi niciodată nu mă dau înapoi de la o provocare. Am întregistrat un sample al vocii şi împreună cu propunerea pentru emisiune, le-am trimis celor de la radio. Am fost sunat şi iată că a trecut aproape un an de când sunt acolo. Îmi place foarte mult să fac radio”, mărturiseşte Marian Dumitru.

Profil:
Născut: 26.05.1989 Piteşti
Studii: Colegiul Naţional Liceal "Alexandru Odobescu", student la Facultatea de Studii Economice din cadrul Universităţii din Piteşti
Familie: Singur la părinţi, necăsătorit


Ce-i place: Îmi place extrem de mult să călătoresc, mai ales la volanul maşinii. Pe lângă asta, printre pasiunile mele se numără: internetul, maşinile, şi muzica
Ce nu-i place: Nu-mi plac minciuna, aroganţa şi violenţa pentru că sunt nişte lucruri care pot schimba foarte mult o persoană şi mai ales relaţiile pe care le are cu oamenii din jur.


Întrebări:
Ce carieră îţi doreşti să urmezi?
M.D. : Sincer să fiu, încă nu m-am hotărât. Tocmai de aceea, până acum am experimentat mai multe domenii, dar cu toate astea nu am luat încă la o hotărâre în ce domeniu îmi voi face o carieră. cNu cred că aş putea renunţa la nimic din ce fac acum. Îmi place extrem de mult ce fac şi atunci când, pe lângă aspectul financiar, mai e vorba şi de pasiune, poţi spune că ai jobul perfect.


Câştigi mult de pe urma internetului?
M.D.: Câştig destul de mult cât să n-am probleme când vine vorba de distracţie, întreţinut, călătorii şi aşa mai departe. Încă din liceu mi-a placut să fiu independent, să nu depind financiar de nimeni, nici măcar de părintii mei. De atunci şi până acum, am reuşit.

Piteşti



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite