Maria Palliu este specialistă în feng shui

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Maria Palliu a trecut peste multe piedici în viaţă, prim momente grele, dar a ştiu să înveţe din ele şi să perceapă aceaste necazuri ca pe nişte trepte care au ridicat-o spiritual.




Este consultant feng shui, filosofie de viaţă pe care a început-o să o studieze temeinic, după anul 2001. Consideră însă că apropierea de ordinea feng shui a primit-o încă de copil.


Bunica i-a deschis calea
Principiile de bază ale armoniei feng shui au existat în ea de mic copil, calea fiind-ui deschisă de către bunica ei, o femeie de excepţie, extrem de ordonată, curată şi cu o mare nobleţe de caracter. „Bunica mea, care fusese bucătăreasă de lux în casele Regale de la Câmpulung, a fost cea care, de copil, mi-a dat nişte sfaturi de viaţă extrem de valoroasă. Să fiu echitabilă cu toată lumea, să mă iubesc şi să mă îngrijesc pe mine, să nu mint şi să nu mă mint”, spune Maria Palliu. A învăţat nişte lucururi foarte importante fără să ştie că este vorba de feng shui. „Când am avut viaţa mea, familia mea, am manifestat şi eu o oarecare înclinaţie şi îmi amintesc că peste tot puneam perdeluţe pentru a masca aspecte care mie nu-mi dădeau bine.”, explică Maria.


A pierdut totul într-o clipă
Pentru Maria, anul 1999 a fost cel mai rău din toată existenţa ei, a fost punctul decisiv, care a făcut-o să părăsească ţara. A divorţat, a pierdut firma, a rămas fără casă şi cu doi copii, practic în stradă. A fost obligată să facă ceva pentru a-şi susţine familia. Cunoştea foarte bine limba germană şi a plecat în Finlanda, unde a deprins şi finalndeza. Acolo a făcut curat în case, a cunoscut oameni şi a ajuns acolo unde îşi dorise încă de la plecarea spre Finlanda, la Nokia. Între timp a luat contact cu ceea ce însemna ordinea feng shui şi a realizat că această filosofie de viaţă poate schimba totul. „Atunci am simţit că trebuie să revin în ţară. Am ştiut că trebuie să studiez feng shui şi să mă perfecţionez, să mă schmib ca persoană, să mă purific şi să fac asta şi pentru alţii.”, spune Maria. A studiat apoi cu doi dintre maeştrii români, Cristina şi Tiberiu Reit, doi dintre cei care au urmat cursurile celebrei Lilian Too.


Bursă pentru specialişti români
Pentru a-i convinge şi atrage spre aplicarea Feng Shui, trebuie să le oferi exemple concrete, iar cel mai bun exemplu este cel personal. Maria lucrează, fără niciun ban, la un proiect de realizarea a unei ”şcoli” pentru dezvoltare personală şi pregătire pe industria network marketing. Împreunăcu soţul ei, intenţionează să creeze burse pentru specialişti romţâni, care vor fi şcoliţi în străinătate, iar apoi se vor întoarce şi vor lucra în România. Este un proiect frumos, pe care Maria îl vede realizabil în scurt timp. „Cine ar fi fost capabil să lucreze doi ani la un proiect fără să primească un ban? Toate aceste eforturi, tot binele pe care îl faci se întoarce la tine. Eu sunt exemplul clar, pentru că în scurt timp vor veni şi banii din această muncă”, spune Maria Palliu.


Banii care ne aparţin cu adevărat
Maria Palliu crede cu tărie că bogăţia, banii care ne aparţin cu adevărat nu pot veni decât după ce fiecare dintre noi atingem un anumit nivel de spiritualitate, de înţelegere. Tot ceea ce obţinem până atunci, nu sunt banii noştri, şi dacă nu învăţăm să îi investim în ceva bun, ei vor aduce numai necazuri. „Când nivelul tău de spiritualitate te opreşte de la lucrurile urâte, după ce îţi faci o familie în faţa lui Dumnezeu şi după ce îşi pui ordine în viaţă, numai atunci vine averea, vin banii. Aceştia sunt singurii bani care îţi aparţin cu adevărat, pe care îi meriţi. Restul, ce vine până atunci, indiferent prin ce mijloace, trebuie folosiţi pentru lucruri pozitive. Dacă vor fi ţinuţi numai pentru tine, nu vor aduce decât probleme”, spune Maria Palliu.

Profil
Data şi locul naştrii: 5 aprilie 1966, Brăduleţ, judeţul Argeş
Studii: Universitatea „Constantin Brâncoveanu”, specializarea Finanţe-Bănci, Studentă în anul I la Psihologie, la Universitatea „Babes-Bolyai” din Cluj-Napoca
Experienţă: Secretară la Rezervele Statului Curtea de Argeş, apoi la Girgiu, contabilă şi colaborator al Căpităniei Portuare Giurgiu (stenografă)
Stare civilă: căsătorită cu Dan, are doi copii, Alex şi Tania.
Ce-i place:
Ordinea feng shui, să vorbească despre acest domeniu, îi pllace să studieze şi să citească. Este mândă de copiii ei, îi plac plimbările şi viaţa de familie, de cuplu, pe care a reuşit să o redescopere.
Ce nu-i place:
Nu-i place minciuna, dezorganizarea şi lipsa de deschidere către domeniile noi. „Unii oameni nu ştiu să asculte. Referitor la feng shui, mulţi resping ideea fără să cunoască despre ce este vorba. Nu-i place mizeria politică.
Întrebări şi răspunsuri:
Care este sfatul pe care îi daţi oamenilor cu privire la ceea ce au de făcut în aceste vremuri destul de dificile?
Sfătuiesc pe toată lumea să treacă la o purificare atentă, pornind de la ei înşişi şi să dăruiască necondiţionat. Îi sfătuiesc, de asemenea, să-şi plănuiască scopurile, să le pună pe hârtie, punctual.
Aţi petrecut câţiva ani în Finlanda. Cum era perceput feng shui-ul acolo?
Pot spune că era un mod de viaţă în Finalnda. Toţi oamenii ţineu cont de principiile feng shui atunci când îşi aranjau casa. Observam această ordine, dar la vremea aceea nu ştiam că este vorba despre feng shui.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite