EXCLUSIV Mama lui Cornel Penescu s-a stins din viaţă UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Necazurile se ţin lanţ de familia Penescu. După arestarea omului de afaceri de către procurorii DNA şi căderea liberă a firmelor pe care le deţinea precum şi a echipei de fotbal, o nouă tragedie se abate asupra familiei Penescu.

10.30  Familia Penescu este în doliu

O veste tragică a lovit ieri ca un fulger familia Penescu şi apropiaţii acesteia. Starea de sănătate a mamei omului de afaceri s-a deteriorat vizibil pe fondul supărărilor din ultimii ani, iar femeia a început să se simtă din ce în ce mai rău, suferind de probleme cardiace. Totul a culminat ieri dimineaţă când afecţiunile Mariei Penescu, în vârstă de 74 de ani, s-au agravat, iar femeia a leşinat, pierzându-şi cunoştinţa.


Rudele au sunat imediat la 112 şi au chemat o ambulanţă care să o transporte pe femeie de la locuinţa sa din satul Pădureţi, comuna Lunca Corbului, la Spitalul Judeţean, pentru îngrijiri medicale.

Maria Penescu a decedat după ce a suferit un accident vascular cerebral, medicii de la Spitalul Judeţean nereuşind să-i salveze viaţa.

ora 12.30  Mama lui Penescu a suferit un accident cerebral

“Ieri dimineaţă în jurul orei 10.00 a fost solicitată o ambulanţă pentru doamna Penescu. A suferit un accident vascular cerebral, adică i s-a rupt un vas la creier. A fost internată la secţia de Neurologie a Spitalului Judeţean şi de acolo a fost transferată la secţia ATI”, a spus dr. Tudor Ionescu, director medical la Serviciul de Ambulanţă Argeş.


Deşi medicii s-au luptat să-i salveze viaţa mamei lui Cornel Penescu, nu au reuşit să o menţină în viaţă, femeia decedând la Spitalul Judeţean.  Familia Penescu este distrusă de această veste, mai ales că în ultima perioadă necazurile s-au ţinut lanţ, ca şi cum un bluestem s-ar fi abătut asupra familiei.


Contactat telefonic de reporterii “Adevărul de Seară”, nepotul Mariei Penescu, Andrei Penescu ne-a spus că familia sa trece printr-o perioadă dificilă.
„Este un moment foarte dificil pentru familia noastră, cu toţii am iubit-o pe mamaie. A făcut atac cerebral şi a murit. Nu a zăcut în ultima vreme, s-a comportat ca orice bătrână de vârsta ei. Tatăl meu este şi el distrus, ca orice om care-şi pierde un părinte. În ultimul timp, parcă numai veşti d-astea primim. E o perioadă foarte grea pentru noi, dar trebuie să mergem înainte”, a spus Andrei Penescu.


Maria Penescu va fi condusă pe ultimul drum de familie şi cunoscuţi cel mai probabil sâmbătă, în comuna Lunca Corbului.


Riscă să rămână fără autorizaţii pentru firma de taxi

O altă lovitură pe care Cornel Penescu a primit-o zilele acestea este aceea că riscă să rămână pentru autorizaţie pentru cele 100 de taxiuri pe care firma sa, Taxi PIC, le deţine. Conform Codului fiscal, patronul este obligat să plătească până pe 24 martie datoriile către bugetul de stat, altfel nu va mai primi autorizaţie.


“Autorizaţiile se vizează până pe 24, luna aceasta. Societăţile private şi agenţii economici de taxi au de îndeplinit nişte condiţii impuse de lege, printer care să respecte şi codul fiscal şi să-şi plătească datoriile. Dacă nu-şi plătesc datoriile la bugetul de stat, nu primesc autorizaţie”, a declarat viceprimarul Cornel Ionică.

Datoriile omului de afaceri Cornel Penescu faţă de autorităţile locale au ajuns la aproape 1 milion de lei. Primăria a dat în judecată FC Argeş pentru recuperarea banilor pe chiria pentru folosirea stadionului Nicolae Dobrin şi a bazei sportive.

Declinul afacerilor
Declinul afacerilor lui Penescu a început odată cu arestarea sa, din 13 aprilie 2009, în dosarul „Mită pentru arbitrii”.Cei peste 1000 de furnizori ai firmelor sale au început să ceară tot mai insistent achitarea datoriilor, băncile îşi cereau şi ele ratele restante pentru toate achiziţiile în leasing, angajaţii aveau de ridicat salarii din urmă, iar FC Argeş, echipă la care Cornel Penescu era acţionar majoritar, a fost retrogradată din prima ligă.
Firma SC PIC SA a intrat în insolvenţă, iar cele cinci hipermarketuri deţinute de omul de afaceri s-au închis rând pe rând. Toate bunurile sale au fost pus sub sechestrul DNA, iar automobilele de lux pe care acesta le deţinea, un Maybach S62 şi un Mercedes SLR au fost luate de bancă, alături de alte bunuri.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite