Malul Glâmbocului, transformat în zonă de picnic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Voluntatii au adunat gunoaiele de pe malul pârâului Glâmbocu
Voluntatii au adunat gunoaiele de pe malul pârâului Glâmbocu

“Dacă ar fi apa ta, n-ai pune gunoaie în ea!” Sub acest slogan 40 de voluntari s-au pus pe treabă în acest sfârşit de săptămână şi au curăţat malul pârâului Glâmboc, din localitarea Bascov.

 Săteni, elevi din comună, dar şi primarul Gheorghe Stancu şi angajaţii primăriei, împreună cu reprezentanţii Asociaţiilor “Salvaţi Dunărea şi Delta” şi „Partener pentru Tine” au adunat peste 80 de saci, adică două tone de gunoaie de pe o suprafaţă de 1000 de metri pătraţi.    


Primăria Bascov doreşte astfel ca locul proaspăt curăţat să fie transformat în cel mai scurt timp într-o frumoasă zonă unde sătenii, dar şi piteştenii sau turiştii aflaţi în tranzit în judeţul nostru să poată face grătare, să se distreze în aer liber sau să se relaxeze la un picnic la iarbă verde.

“Zona de curăţenie a fost aleasă pe malurile pârâului Glâmboc pentru că acesta se varsă în pârâul Bascov, cel mai mare curs de apă din Comuna Bascov care ajunge în râul Argeş. Pârâul Bascov este propus ca zonă protejată Natura 2000, însă până la acest moment, nu există o decizie finală.”, se precizează în comunicatul de presă emisă de Asociaţia “Salvaţi Dunărea şi Delta”


Ecologizarea face parte din proiectul pilot Salvează râul Argeş derulat în comuna Bascov, prin care cătunele Glâmboc au fost dotate cu 300 de pubele pentru colectare PET şi metal, s-a curăţat malul râului care va fi apoi amenajat ca zonă de picnic, iar în şcoli şi în comunitate au avut loc activităţi de educaţie ecologică.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite