Magnatul Vişoiu, medalia de bronz în imobiliare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Valentin Vişoiu, foto Mediafax
Valentin Vişoiu, foto Mediafax

Cel mai bogat argeşean, Valentin Vişoiu se află pe locul trei în ţară ca dezvoltator imobiliar, conform revistei Forbes. Firma patronată de el, Conarg Real Estate a construit 1573 de apartamente în cartierele bucureştene Titan şi Militari, asta în timp ce în Piteşti a dat în folosinţă un singur bloc rezidenţial, pe strada Negru Vodă.

Valentin Vişoiu, cel mai bogat argeşean, conform revistei Forbes, a intrat din nou în atenţia publicului.

De data aceasta, aceeaşi publicaţie îl clasează pe locul trei la nivel naţional în „Top 10 dezvoltatori imobiliari din România”.

Compania Conarg Real Estate, la care deţine 95% din acţiuni, a construit, în total, 1573 de locuinţe în cartierele bucureştene Titan şi Militari.

Argeşeanul este devansat în top de fraţii Ionuţ şi Robert Negoiţă, cu un portofoliu de 2500 de locuinţe şi de Dan Ioan Popp, fondatorul companiei Impact Developer & Contractor, care a edificat circa 1600 de locuinţe în Capitală.

Proiect amânat din cauza crizei

Compania Conarg Real Estate a finalizat, în toamna lui 2009, ansamblul „Răsărit de soare” şi avea în plan construirea a încă 600 de locuințe înainte de criză, dar când vânzările și prețurile începuseră deja să scadă, a venit anunțul: Conarg amână pe termen nedefinit proiectul.

„A durat doi ani până ce dezvoltatorul imobiliar a reluat vânzările. Între timp, proiectul suferise transformări drastice, iar numărul total de locuințe scăzuse de la 850 la 242, fiind în proporție de 80% format din garsoniere. Amânarea proiectului de către Conarg Real Estate a părut, la vremea respectivă, un semn de slăbiciune din partea dezvoltatorului. Romeo Căzănescu, directorul general al companiei, vorbește astăzi de un succes, în condițiile în care ansamblul a fost vândut în proporție de 25%”, scriu jurnaliştii de la Forbes.

Vişoiu controlează direct Conarg la care deţine aproximativ 95% din acţiuni, iar în mod indirect, prin intermediul participaţiilor acesteia, celelalte societăţi ale grupului: Conarg Real Estate, Conarg Construct, Conarg Consulting şi Conarg Trade.

Grupul Conarg a terminat 2009 cu o cifră de afaceri de circa 66,1 mil. euro, mai mică cu 20% faţă de 2008 şi un profit net de aproximativ 16,9 mil. euro, în creştere cu 20%.

În Piteşti, cel mai bogat argeşean nu a ridicat decât un singur bloc de locuinţe, fiind vorba despre clădirea rezidenţială „Coral”, situată pe strada Negru Vodă.

În această vară, o altă afacere la care Vişoiu este acţionar va fi inaugurată, respectiv Hotelul Ramada Piteşti, o investiţie de 15 de milioane de euro, la care este asociat cu bunul său prieten, miliardar de top şi el, Virgil Dumitru.

„Criza a fost o perioadă grea pentru toţi, dar eu am încercat să-mi păstrez luciditatea şi echilibrul. Chiar dacă eforturile au fost deosebite, consider că am reuşit”, a spus Valentin Vişoiu, acţionar majoritar al grupului Conarg.

Cine este Valentin Vişoiu

Are 44 de ani, iar în 2010 a fost declarat cel mai bogat argeşean, cu o avere estimată de Forbes România la 60-65 de milioane de euro, fiind clasat pe locul 82 în topul miliardarilor români. Alături de el, s-au mai aflat în acelaşi clasament şi argeşenii Ion Lazăr, cu 30 milioane de euro, şi Virgil Dumitru, cu o avere de 24 de milioane de euro.

Piteşti



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite