UPDATE Preşedintele CJ Argeş Constantin Nicolescu a fost eliberat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedinte CJ Argeş Constantin Nicolescu, acuzat de fapte de corupţie, va fi cercetat în libertate.

UPDATE ora 18.40 Preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Constantin Nicolescu, acuzat de fapte de corupţie, va fi cercetat în libertate, după ce Curtea de Apel Piteşti a admis recursul apărătorilor săi la măsura arestării preventive.

Completul de judecată a decis în unanimitate, cu trei voturi din trei, cercetarea lui Nicolescu în libertate. Judecătorul nu a apucat decât să spună că instanţa admite recursul formulat de apărătorii preşedintelui CJ Argeş, moment în care cei prezenţi în sală au început să aplaude şi au izbucnit în urale şi strigăte de bucurie.

Nicolescu are interdicţie de a părăsi ţara şi va fi pus îndată în libertate.

UPDATE ora 14.46 Şedinţa s-a încheiat. Completul de judecată a rămas în pronunţare

După două ore şi jumătate de pledoarii ale celor trei avocaţi ai apărării şi a procurorului DNA, Completul de judecată a declarat închisă şedinţa de recurs şi a rămas în pronunţare.

Procurorul DNA a anunţat că se extinde urmărirea penală în acest caz, existând indicii că Nicolescu ar mai fi făcut şi alte infracţiuni, exemplificând că există date conform cărora preşedintele CJ Argeş s-ar fi implicat şi în actul de Justiţie, intervenind pentru a favoriza promovarea unei persoane într-o funcţie de conducere la Curtea de Apel Piteşti.

Recursul nu a fost lipsit de incidente. Un bărbat a fost surprins de jandarmi în timp ce înregistra audio şedinţa, pe un reportofon, fără să aibă acceptul preşedintelui completului de judecată. La finalul şedinţei, judecătorii au dispus aplicarea unei sancţiuni de 500 de lei şi ştergerea înregistrării în cazul acestuia. 

UPDATE ora 12.00 A început recursul în cazul Nicolescu

La Curtea de Apel Piteşti, a început să se judece recursul înaintat de avocaţii lui Constantin Nicolescu la decizia de cercetare în stare de arest a clientului lor. Trei avocaţi vor încerca să-i convingă pe magistraţi că preşedintele CJ Argeş ar trebui judecat în libertate pentru faptele de corupţie de care este acuzat. Nicolescu nu este prezent la recurs, din cauză că se află încă în perioada de recuperare la Spitalul Floreasca, după ce duminică seara a fost operat pe cord deschis. La Curtea de Apel şi-au făcut însă apariţia membri ai familiei sale.

1 februarie

Ministerul Justiţiei a făcut publică o solicitare de sesizare din oficiu către Consiliul Superior al Magistraturii prin care vrea apărarea reputaţiei judecătoarei Ioana Mihaela Neacşa, de la Tribunalul Argeş. Ea a decis, joia trecută, cercetarea în stare de arest a preşedintelui Consiliului Judeţean şi al PSD Argeş, Constantin Nicolescu.

„Criticile agresive şi manifestările publice exprimate în legătură cu, şi înaintea pronunţării unor decizii ale Justiţiei, constituie implicit o presiune asupra magistraţilor, care sunt datori să reziste unor astfel de presiuni şi să judece strict în raport de piesele dosarului, prevederile legale şi conştiinţa intimă profesională formată prin aprecierea acestora", se arată în comunicatul emis de Ministerul Justiţiei. Mai mult, procurorul general al României, Laura Codruţa Kovesi, a declarat, ieri, la Timişoara, pe tema  reţinerii lui Nicolescu că "procurorii nu fac dosare la comandă politică". Atitudinea ministerului vine cu o zi înainte de judecarea recursului înaintat de avocaţii lui Constantin Nicolescu la decizia de cercetare în stare de arest a clientului lor. Astăzi, la Curtea de Apel Piteşti, apărarea va veni cu argumente pentru ca Nicolescu să fie cercetat în stare de libertate. Nicolescu se află în continuare internat la secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Floreasca din Capitală, iar medicii susţin că starea sa este stabilă. El a suferit o operaţie pe cord deschis duminică seara, iar în prezent i se fac investigaţii neurologice. 

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite