Piteşti: UPDATE: Magistraţii au rămas în pronunţare în cazul lui Solomon

0
Publicat:
Ultima actualizare:

“Dumnezeu să vă ajute, domnule primar!”, strigau simpatizanţii primarului Solomon în momentul în care acesta a fost coborât din duba Penitenciarului Colibaşi.

În jurul orei 11.00, primarul suspendat al Craiovei a fost adus din arestul penitenciarului la Curtea de Apel Piteşti, acolo unde s-a judecat recursul formulat de avocaţii săi împotriva deciziei magistraţilor Tribunalului Argeş care au respins ca neîntemeiată cererea de liberare sub control judiciar.

La intrarea în Curtea de Apel primarul Craiovei nu a făcut nicio declaraţie. În schimb, cei aproximativ 10 susţinători s-au arătat optimişti şi exclamau: “Azi îl luăm acasă!”

“Craiova e în doliu, e moartă de când nu mai e domnul primar! E inima craiovenilor, sufletul lor! Până şi preoţii se roagă pentru el în biserică. Merită, domne, să fie liber. E un primar cu suflet mare! I-a dat unei bătrâne bolnave 40.000 de euro ca să îşi cumpere proteze.  Craiova era în beznă, el a adus lumina.”, a spus Iulian Zamfirescu, unul dintre susţinătorii lui Solomon.

În pledoaria sa, avocatul lui Antonie Solomon a susţinut că nu au apărut probe la dosar care să impună menţinerea în arest a clientului său. Apărătorul primarului a argumentat că Solomon nu a încercat niciodată să zădărnicească afarea adevărului prin influenţarea martorilor, iar faptul că l-a chemat pe Daniel Mărculescu, fostul arhitect şef al Craiovei, pentru a-l întreba ce a declarat în faţa procurorilor DNA la audieri nu a fost pentru a-i influenţa declaraţia.

Avocatul a punctat în pledoaria sa faptul că declaraţiile lui Adrian Mititelu nu ar trebui luate în considerare mai ales că acesta a afirmat public că este în relaţii de duşmănie cu primarul Craiovei.

Conform avocatului nici sms-urile de ameninţare primite de Mititelu nu sunt o probă solidă. Este vorba de un singur mesaj primit de trei ori pe data de 23 februarie, cu 10 zile înainte de arestarea lui Solomon. Mesajele au fost trimise de pe un număr oarecare, nu de pe telefonul lui Solomon.

Primarul suspendat al Craiovei se află în arest de peste 40 de zile. Faza de urmărire penală împotriva sa s-a încheiat şi a fost trimis în judecată, mâine fiind primul termen de fond de fond în acest proces.

Pentru a-şi întări pledoaria, avocatul a adăugat că Solomon cere eliberarea sub control judiciar din considerente personale, având părinţii săi în întreţinere.

“Cred în actul de justiţie din această ţară. Dacă veţi considera că nu sunt un pericol social, atunci luaţi măsura care se impune”, a declarat Antonie Solomon.

Magistraţii Curţii de Apel au rămas în pronunţare, urmând să dea o deciezie în cursul zilei de astăzi.



Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite