Piteşti: Magazinele de vise se ocupă acum cu aromoterapia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Magazinele de vise s-au reprofilat pe aromoterapie
Magazinele de vise s-au reprofilat pe aromoterapie

Câteva dintre magazinele de vise din Piteşti s-au reprofilat pentru a încerca să fenteze legislaţia care le intrezice funcţionarea. Unele şi-au ales nume misterioase de genul Smart Shop, iar altele s-au apucat să vândă bonsay.


Program nocturn

În afară de numele magazinelor, mai nimic nu s-a schimbat, iar clienţii au rămas aceiaşi: elevii de liceu. Aceste magazine se deschid în special seara, după ora 16.00 şi, în funcţie de comenzile telefonice, stau deschise până trziu în noapte. „Eu şi colegii mei mai mergem şi mai luăm câte o ţigară uneori, aşa, de distracţie. E treaba mea de unde le iau, mă cunosc cu cineva de la un magazin şi îmi aduce, dar nu exagerez să nu afle părinţii”, spune Florin , de 17 ani, elev la Grupul Şcolar CFR din Piteşti. De cele mai multe ori, clienţii contactează patronul magainului telefonic şi după ce acesta este sigur că s-a ales cu un client, îl cheamă să-şi ridice marfa. Patronii sunt destul de prudenţi, mai ales că au deja clienţi pe care îi cunosc. „Dacă vreţi ceva, veniţi la magazin când începe programul şi vorbiţi cu băiatul de acolo”, spune, într-o convorbire telefonică, reprezentantul magazinului „Smart Shop” din apropiere de teatru.


Bonsay şi plante aromatice
Pentru a putea să vândă în continuare ierburile  şi subtanţele atât de căutate de tineri, un magazin de le Exerciţiu şi-a schimbat domeniul de activitate. Acum, magazinul are ca obiect de activitate vânzarea de bonsay şi plante aromatice. Programul începe la ora 17.00 şi cei interesaţi de aromaterapie şi bonsay ştiu foarte bine care este procedura pentru a-şi achiziţiona ce au nevoie. „Eu iau aşa din când în când, mai ales când mă pregătesc să merg pe la vreo petrecere, dar mă feresc. Nu e mare lucru e ca şi cum ai fuma ţigări normale”, spune Iulia, o puştoaică de numai 16 ani, elevă şi ea.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite