Piteşti: Magazinele cu momeli, la mare căutare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Piteşti: Magazinele cu momeli, la mare căutare
Piteşti: Magazinele cu momeli, la mare căutare

În plin sezon de pescuit, pasionaţii de undiţe şi momeli dau năvală în magazinele de specialitate. Pescarii „veterani“ susţin că momeala bună şi undiţa flexibilă sunt cheia succesului pe baltă.

Proprietarii magazinelor de pescuit din Piteşti aşteaptă cu nerăbdare sfârşitul de săptămână, pentru a-şi dubla sau chiar tripla încasările. În plin sezon de pescuit, amatorii de „senzaţii tari“ pe baltă iau cu asalt magazinele de specialitate din oraş, înarmându-se până în dinţi cu tot felul de momeli şi nade trasnite.

Nada cu pene de păun, la mare căutare

Mare aglomeraţie azi-dimineaţă în magazinele de pescuit. Pescarii „veterani“, care se pot lăuda cu ani buni de mers la baltă, aruncă cu bani pe diferite accesorii pentru a avea cât mai mare succes.

„În weekend, avem încasări de 5-6.000 de lei. Este nebunie. Oamenii cumpără tot felul de momeli, iar la mare căutare sunt tuisterele, voblerele sau nadele pentru peşti răpitori. Spre exemplu, astăzi, cel mai bine s-a vândut nadă cu pene de păun. Este extrem de eficienţă la răpitori şi nu costă nici mult: 2 lei, bucata“, spune Ioan Ene, unul proprietarul unuia dintre magazinele de pescuti de pe strada Crinului.

La biban, merge bine viermele roşu


Totodată, şi momeala vie se vinde bine în această perioadă. „La bibani, pe lacul Budeasa, merge bine viermele roşu“, se laudă Andrei (un tânăr în vârstă de 29 de ani), care şi-a procurat în această dimineaţă momeală cât să-i ajungă o săptămână.

Tânărul a plecat la pescuit tot pe lacul Budeasa şi spera ca atunci când se va întoarce acasă să aibă ce să le arate amicilor. „Cea mai mare captură a mea a fost un crap de 3 kg, însă acum vreau să dau lovitura la ştiucă. Ştiu câteva locuri bune pe lacul Budeasa şi sper să dau marea lovitură în acest weekend“, preconizează Andrei.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite