Piteşti:Monica Macovei, maseuza care ne vindecă de stres

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Piteşti:Monica Macovei, maseuza care ne vindecă de stres
Piteşti:Monica Macovei, maseuza care ne vindecă de stres

De şapte ani vindecă prin masaj şi reflexoterapie oboseala cronică şi stresul, cele mai întâlnite afecţiuni ale zilelor mondene.

Monica Macovei a descoperit că vrea să facă masaj din întâmplare. La puţin timp după ce a absolvit Şcoala Postliceală  Sanitară din Piteşti, a dorit să aprofundeze latura naturală de vindecare a afecţiunilor.

Astfel a descoperit că stresul şi oboseala cronică, cele mai întâlnite boli la români pot fi tratate cu mâna, printr-o simplă masare a punctelor reflexogene aflate pe talpa piciorului. Primii „clienţii” au fost membrii familieie sale.

 „În urmă cu şapte ani m-am apucat de masaj şi reflexoterapie. Am făcut-o dintr-o simplă curiozitate şi aşa am ajuns la concluzia că este meseria în care mă regăsesc.

Afacere de familie
„Primii pacienţi au fost părinţii mei, soţul şi cei doi copii”, povesteşte Monica. Arta de a face masaj a aprofundat-o diferite cursuri şi semninarii la Şcoala Malibu din Bucureşti, unde s-a şcolit timp de 6 luni.

Ulterior, şi-a deschis în Piteşti propriul salon de masaj şi reflexoterapie, iar afacerea a devebnit una de familie, după ce la- atras către această meserie şi pe soţul său. Timpul este însă marea sa problemă, pentru că face minuni cu mâinile de dimineaţa până seara.

„ De dimineţa, de la ora 08.00, până seara, la ora 22.00, lucrez împreunună cu soţul meu la salon. Practic, nu mai am timp să fac altceva, însă sunt mulţumită când văd că oamenii ies mai sănătoşi şi mai optimişti din salon”, spune Monica Macoveni.

 O şedintă d emasaj durează o oră, iar pauza dintre masaje este de doar zece minute.

 „Atât cât să poţi să speli pe mâini şi să te reechilibrezi energetic”, spune Monica. 


Poate vindeca bolile în fază incipientă 
Între cele două meserii de maseur şi de reflexoterapeut, Monica spune că cel mai mult i-a stârnit interesul reflexoterapia.

„Prin relfexoterapie, poţi descoperi multe afecţiuni din organism. Simţi că un pacient are o afecţiune în momentul în care se masează punctele reflexogene de pe talpa piciorului. La presiune, prin apăsare cu degetul pe talpa piciorului se simt toxinele din organism, care au forma unor bobiţe de orez”, dezvăluie Monica Macoveni.

Prin mâinile sale au trecut sute de clienţi, pe care i-a vindecat ca prin minune, cu ajutorul mâinilor. „Stresul şi oboseala cronică sunt cele mai des întâlnite afecţiuni, care pot fi tratate natural, print-run regim alimentra sănătos şi detensionarea organismului. Este important să comunici cu clientul în timpul masajului, să-i transmiţi o stare pozitivă. Să-l faci pur şi simplu să înţeleagă cu afecţiunea de care suferă este doar trecătoare”, este de părere Monica.

 Cu mâinile sale a făcut minuni. A tratat atât persoane care sufereau de ulcer în stare incipientă, cât şi femei care nu puteau rămâne însărcinate.

„Recent, a avenit la mine la salon o doamnă care mi-a mărturisit că nu poate rămâne însărcinată, deşi a încercat tot felul de tratamente. I-am eliberat organismul de toxine, mai ales sistemul nervos central unde stresul îşi pune foarte mult amprenta în astfel de afecţiuni. Problema a fost rezolvată după câteva sedinţe de masaj şi refelexoterapie. Totul este să gândeşti optimist, să nu laşi boala să te macine”, conchide Monica.

Întrebări şi răspunsuri


În genberal, nu se recomandă reflexoterapia în cazul unor afecţiuni mai complicate. De exemplu, a venit la salon în urmă cu ceva timp un domn pe care l-am simţit imediat că are o problemă de sănătate majoră. Nu avea păr deloc şi l-am întrebat dacă face citostatice. Mi-a recunoscut că da, că suferă de cancer la plămâni şi am refuzat să-l tratez. Practic, nu aveam cum să-l ajut, plus că îi puteam pune şi mai mult în pericol sănătatea.

Care este secretul reflexoterapiei?


Nu este niciun secret. Totul este să-ţi placă ceea ce faci şi să-şi aprofunzezi cunoştinţele în domeniul. Aşa cum am spus, eu am pornit dintr-o simplă curiozitate şi am ajuns la conclizia că este meseria în care mă regăsesc cel mai bine. Restul ţine doar de priceperea fiecăruia.

Ce-i place
„Puţinul meu timp liber, adică diminica, mi-o petrect în familie. Asta îmi place cel mai mult. Dimineaţa merg împreună cu soşul meu la biserică, apoi luăm prânzul în familie, după care seara ieşim la primbare prin centrul oraşului. Totodată, atunci când timpul îmi permite, îmi place să evadez, împreună cu soţul şi cei doi copii ai nostri la munte”, subliniază Monica Macoveni


Ce nu-i place
„ Nu-mi place să mint şi, implicit, să fiu minţită. De asemenea, nu îmi place să mă despart de oamenii într-un mod neplăcut. În toate colabărările mele, am lăsat întotdeauna loc de ”, precizează Monica.
 
Profil: Monica Macovei
Născută: 21 iunie 1975 (Piteşti)
Studii. Şcoala Postliceală Sanitară Piteşti
Experienţă: maseuză
Familie: căsătorită, are doi copii

Care ar fi contradindicaţiile reflexoterapiei?

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite