Lucrările ISPA, în pericol de a nu fi terminate la timp

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Toate străzile Piteştiului arată ca după bombardament
Toate străzile Piteştiului arată ca după bombardament

Reprezentanţii firmei contractoare, "Soares da Costa" acuză două firme locale că nu şi-au respectat standardele de calitate impuse,  termenul de finalizare a lucrărilor, de 17 decembrie, fiind astfel pus în pericol.

Firma portugheză contractoare, "Soares da Costa",  îi acuză pe doi dintre cei cinci subcontractori că nu au realizat lucrările de canalizare şi asfaltare la calitatea impusă şi că, din cauza acestora, este posibil ca finalizarea lucrărilor, programată la 17 decembrie, să nu fie posibilă. “Soares da Costa” a ieşit, ieri, la rampă cu acuzaţii grave.

“Una dintre societăţi, Euro Partener Instal, a inversat, practic, panta unei canalizări. După această ispravă, deşi au luat un avans pentru începerea lucrărilor, s-au făcut nevăzuţi. O altă firmă locală, Poliprest, a încărcat facturile către noi cu plăţile contribuţiilor sociale la stat”, a spus Liviu Stancu, avocatul din România al companiei portugheze.

În apărarea lor, reprezentanţii Poliprest au declarat că este adevărat că le-au solicitat să efectueze plăţi către Pensii, Şomaj şi CAS, pentru că Da Costa nu le achitase lucrările deja efectuate.

“Lucrările au început în mai 2009. În primele trei luni ne-am primit banii la timp. Din septembrie, însă, noi nu am mai primit niciun ban de la ei. În urma evaluărilor făcute, am ajuns la concluzia că au să ne dea 200 000 de euro. Noi am ajuns să vindem tot şi să dăm afară oameni ca să ne plătim furnizorii, Aşa că din luna ianuarie a acestui an nu am mai vrut să lucrăm cu ei”, a declarat, pentru “Adevărul de Seară”, Cătălin Duţu, director general al Poliprest.

50 de şantiere deschise

În acest moment, sunt deschise în Piteşti 50 de şantiere ISPA, iar autorităţile se tem că termenul impus pentru finalizarea acestora nu va fi respectat.
“La reţele, lucrările sunt bune, dar în ceea ce priveşte asfaltul unele au fost sub orice critică. S-au stricat şi de câte 3-4 ori. Zonele cu probleme sunt, în special,  Prundu şi Bănănăi. Sper ca totul să se termine la 17 decembrie”, a spus Cornel Ionică, viceprimar al municipiului Piteşti.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite