Loredana Prioteasa, „lebăda" de pe scena Teatrului Alexandru Davila

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trece prin viaţă în paşi de dans pentru că dansul este viaţa ei. De copil a început să „studieze" această artă atât de complexă şi frumoasă, iar acum a ajuns să fie una dintre cele mai experimentate balerine din Piteşti. Este angajată a Teatrului Alexandru Davila, secţia de Estradă, de 15 ani susţinând spectacole pentru această instituţie.

A călătorit peste mări şi ţări şi a încântat publicul peste tot pe unde a intrat în scenă şi a dansat. Duce o viaţă echilibrată, are grijă de fiecare aspect pentru ca pe scenă să fie perfectă.

Îndrăgostită de Piteşti

Deşi a pirmit, de-a lungul timpului numeroase oferte de a merge şi a lucra în străinătate, Loredana nu a putut părăsi definitiv Piteştiul. „Este o familistă convinsă, o piteşteancă îndrăgostită de oraşul ei şi o româncă adevărată.", spune tatăl ei, cel care a susţinut-o încă de la început pe drumul dansului. În 2002 a câştigat o preselecţie în Belgia, la Liege, unde, ulterior a lucrat ca alerină pentru Teatrul local „Trocadero". La preselecţie a învins mai multe balerine valoroase venite din Rusia, Franţa şi Sustria. Ulterior, însă, a revenit tot acasă, al Piteşti. Au urmat numeroase tunree în străinătate, prin toată Europa.

Iubeşte dansul oriental

Dintre stilurile de dans pe care le-a studiat, Loredana a rămas foarte apropiată de cele sportiv.orientale. Având un trup de invidiat, o eleganţă aparte şi foarte multă senzualitate în natura ei, Loredana reuşeşte de fiecare dată să stârnească admiraţia publicului. „În piesa „La noi tromobonul face tonul" am avut rolul de prim-balerină, cu execuţii de dans sportiv-oriental spectaculoase. Se antrenează de patru ori pe săptămână la teatru, în cadrul repetiţiilor, însă munca ei nu se tremină aici. „Exersez destul de mult şi acasă, diverse mişcări şi scheme care cred că trebuie perfecţionate, spune Loredana care adună sptămânal zeci de ore de antrenamente. Pe lângă dansul oriental, Loredana are o mare dragoste şi pentru animale. Are acum o căţeluşă chau-chau, pe nume Beti, de care este foarte apropiată.

Profil: 29 octombrie 1977, Piteşti

Studii: Liceul Teoretic nr. 2 din Piteşti, Facultatea de Coregrafie la Bucureşti

Experienţă: de 15 dansează pe scna teatrului Alexandru davila

Stare civilă: necăsătorită

Ce-i place:

Mâncarea naturală şi sănătoasă în general, un stil de viaţă sănătos şi, uneori, câte o pizza. Muzica, dnadul Andreea Bocelli.

Ce nu-i place:

Nepunctualitatea, mitocănia, oamenii-bardă, obraznici, mincinoşii, cei care arată  lipsă de sensibilitate.

De când ai început să dansezi?

Din clasa întâi am descopeirt dansul, fiind pregătită de către maestrul Dorin Oancea. La Şcoala Populară de Arte am continuat apoi cu profesoara Corina Miulescu şi Alfred Schieb.

Cine te-a îndrumat spre acest domeniu?

Tată meu a fost cel care a văzut că aveam o elasticitate aparte şi că puteam deveni o bună balerină. Am avut ceva nativ, ceva ce a uimit încă de la prima apariţie pe scenă.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite