Livada discordiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zicala mărul discordiei a căpătat un alt sens pentru proprietarii ai unei livezi din comuna Muşăteşti. După ce au plătit timp de 10 ani impozitul pentru terenul pe care îl deţineau, oamenii s-au trezit peste noapte că mai există un alt proprietar, care le-a scos din pământ toţi pomii.

Supăraţi că au rămas fără livadă, oamenii cer să li se facă dreptate, spunând că actele pe care le are fiecare pe bucata lui de teren nu le mai sunt recunoscute de primăria din Muşăteşti.


“Am fost pe la Primărie, la Poliţie şi nu vor să ne recunoască suprafaţa, cu titlu de proprietate. Primăria a spus că se află în litigiu cu acest teren din 2000. Merii erau productivi. Anul trecut a fost un an mai slab, dar am luat în jur de două tone de pe suprafaţa pe care o am eu”, spune Petrică Iosif, unul dintre proprietari   


Oamenii spun că au cumpărat merii de la IAS şi că sunt proprietari de drept, în baza titlurilor şi a proceselor verbale de punere în posesie pe care le au. 


Primarul crede că instanţa va face dreptate
Primarul comunei Muşăteşti, Mircea Păuna, susţine însă că proprietar cu acte în regulă este Nicolae Burnei, care a cumpărat pământul de la moştenitorulul de drept, acestuia fiindu-i recunoscut dreptul de proprietate, la rândul său, în baza unei hotărâri judecătoreşti.


“Dânşii au fost puşi în posesie de către Comisia Locală Domneşti şi de către fostul IAS, reprezentat prin directorul Mircea Budan, printr-un proces verbal, la care s-a cerut şi despăgubiri. Burnei are act de vânzare cumpărare. Are autorizaţie de la Direcţia Agricolă că are dreptul să defrişeze“, spune edilul, care este de părere că oamenii trebuie să ajungă la instanţă pentru a-şi face dreptate.


Nicolae Burnei, cel care a scos merii din pământ, susţine că este proprietar în baza actului de vânzare-cumpărare închieat cu moştenirotul de drept şi avea autorizaţie să defişeze merii, emisă de Direcţia Agricolă Argeş, întrucât aceştia nu mai fuseseră lucraţi de 15-20 de ani.


“Cine susţine că a luat mere probabil se referă la specia măr, nu au făcut mere de calitate, decât ce s-a făcut natural, fără lucrări de întreţinere.  Îi dăm în judecată pe cei care au reuşit să-şi întabuleze proprietatea, ceilalţi să ne dea ei în judecată deoarece noi suntem în posesie, suntem proprietari”, spune Nicolae Burnei.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite