Pitesti: Litoralul românesc şi bulgăresc acaparează piaţa turismului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Până să înceapă sezonul estival, piteştenii şi-au arătat opţiunile pentru petrecrea vacanţei de vară. După statistica făcută, litoralul românesc renaşte, piteştenii îngrămădindu-se să prindă locuri în staţiunile de pe malul Mării Negre. În străinătate, cele mai căutate  staţiuni pentru petrecerea concediilor sunt cele din  Bulgaria şi Creta.

Sezonul estival a luat startul, iar piteştenii şi-au început deja vacanţele. Chiar dacă ne aflăm în plină criză, principalele agenţii de turism din Piteşti anunţă că numărul solicitărilor s-a menţinut la nivelul ultimilor ani, la fel ca şi tarifele. Noutatea ar fi că litoralul românesc redevine principala atracţie pentru această vară.”Sunt mult mai multe cereri pentru litoralul românesc, raportat la situaţia de anul trecut”, anunţă Dorina Ciobotoiu, directoarea agenţiei New Travel Muntenia din Piteşti. Explicaţia ar fi că piteştenii sunt speriaţi de criza financiară şi s-au reorientat spre nisipul Mării Negre. „Din acest motiv, turismul românesc începe să se dezvolte şi să se modernizeze.”, spune Dorina Ciobotoiu.

 „Anul acesta am ales litoralul românesc pentru că mi se pare mai avantajos şi aproape de casă. Avem şi noi condiţii bune în staţiunile noastre şi din ce am văzut pe la agenţii o să fie multă lume în aceastăp vară pe malul Mării Negre.”, spune Alin Andrei, 30 ani, agent vânzări.

Albena - Cea mai vizată locaţie din străinătate
Pentru a reechilibra balanţa, stăinii încep să se întreacă în oferte speciale. Cel mai mult lucrează la acest capitol grecii şi turcii, însă piteştenii par îndrăgostiţi de „Nisipurile de Aur”, de la vecinii bulgari. Numãrul românilor care îşi petrec vacanţa în Bulgaria, în 2009, a crescut cu 5%. Principala staţiune de pe Riviera bulgărească solicitată de români este Albena. Dacă în 2004 au fost aici 1.780 de turişti români, anul trecut s-a ajuns la 52.500, reprezentând 25% din numărul total de turişti din Albena, potrivit datelor prezentate de Travel Advidor Media. ”Pe extern, s-a menţinut numărul cererilor din ani precedenţi. Bulgaria conduce detaşat însă în topul solicitărilor pentru sejururi în străinătate, chiar dacă preţuri mici sunt şi în Grecia sau Turcia. Lumea preferă să meargă în Bulgaria pentru că serviciile sunt complete, iar distanţa până la destinaţie este mică. La bulgari ajungi practic în cinci ore cu maşina sau autocarul”, concluzionează directoarea Dorina Ciobotoiu.

Concedii de vis în Creta
Pentru cei care au apelat la programul „Înscrieri Timpurii”, adică până pe 31 mai, au beneficiat de oferte speciale. Una dintre aceste oferte vine din Grecia. Cei care au preferat Creta, au avut parte de o ofertă extraordinară: 299 de euro de persoană. Transportul se efectuează cu avion charter, cazarea este de şapte nopţi la hotel de trei stele, cu all inclusive.    

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite