Piteşti: Liceul Dan Barbilian nu va fi desfiinţat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gabriel Bratu, inspector şcolar general în cadrul IŞJ Argeş
Gabriel Bratu, inspector şcolar general în cadrul IŞJ Argeş

Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Argeş a anunţat că liceul teoretic Dan Barbilian din Câmpulung nu va fi desfiinţat pentru a se evita tensiunile la nivelul autorităţilor.

Scăderea continuă a numărului de elevi şi planul impus de Ministerul Educaţiei şi Cercetării pentru reducerea cheltuielilor, impuneau desfiinţarea unor clase şi a liceului Dan Barbilian din Câmpulung. Reprezentanţii ISJ Argeş susţin că trebuie să existe un echilibru între filiera teoretică şi cea tehnologică. În programa de anul viitor, în filiera tehnologică vor fi alocate 65% din numărul total de clase a IX-a, iar în cea teoretică doar 35%.


“Dacă anul trecut ne propusesem să realizăm un număr de 241 de clase de a IX-a, din care am reuşit să realizăm 235, anul acesta ne-am propus să realizăm 215 clase de a IX-a, un număr semnificativ mai mic, din care am alocat 72 de clase pe filieră teoretică, 13 pe filieră vocaţională şi 130 de clase pe filieră tehnică.”, a declarat Gabriel Bratu, inspectorul general al ISJ Argeş.


Finanţarea unităţilor şcolare se face per elev, lucru ce va impulsiona liceele să atragă un număr mare de elevi pentru ca finanţarea să fie cât mai mare şi astfel să aibă bani pentru salariile profesorilor.


În Cîmpulung sunt 6 unităţi de învăţământ: un liceu vocaţional cu program de atletism, două grupuri şcolare tehnologice şi trei licee teoretice.
“Faptul că sunt doar 72 de clase din filiera teoretică la nivelul judeţului face imposibilă alocarea de clase doar în zona Câmpulung. Nu pot funcţiona la parametri normali trei licee teoretice la Câmpulung şi am propus să nu mai mergem cu nicio clasă la liceul Dan Barbilian”, continuă Bratu.


În cele din urmă, Consiliul de Administraţie al Inspectoratului Şcolar Judeţean Argeş a stabilit să acorde patru clase de a IX-a liceului Dan Barbilian, în defavoarea Colegiilor Carol I şi Dinicu Golescu. Acestea vor avea câte 2 clase fiecare mai puţin anul viitor.


„Era oportun să nu acordăm cifre de şcolarizare, dar a fost o măsură pe care a trebuit să o luăm ca să evităm tensiuni colective, la nivelul oraşului. Am fost ameninţaţi cu greva. Am găsit o soluţie pentru a remedia un potenţial conflict, dar ca demers pe plan de şcolarizare nu este o soluţie. “, a declarat inspectorul general.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite