Liber la trenuleţ şi la Zoo, de ziua copilului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Municipalitatea organizează, mâine, o serie de manifestări pentru a marca Ziua Internaţională a Copilului. Micuţii şi părinţii lor sunt aşteptaţi la o expoziţie de pictură, sculptură şi artizanat, la spectacole de muzică şi dans, iar la Grădina Zoologică şi la trenuleţul din Ştrand vor avea intrare liberă.

Micuţii au unde să se distreze de ziua lor. Primăria Piteşti organizează mâine, special pentru ei, mai multe manifestări la care sunt invitaţi toţi copiii, însoţiţi de părinţi şi bunici. â

Distracţia începe încă de la ora 10.30, când, la mezaninul Complexului  Expoziţional Casa Cărţii, va avea loc vernisajul expoziţiei de pictură, sculptură şi artizanat intitulată “Suflet de copil”.

Expoziţia copiilor fără familii

Vedetele expoziţiei sunt mai mulţi copii de la centrele de plasament aflate în subordinea Consiliului Judeţean Argeş.

“Copiii, în majoritate fără familii, vor să demonstreze tuturor că această etapă din viaţa lor este frumoasă şi senină şi că nu se deosebesc cu nimic faţă de copiii care au familie. Sunt la fel de isteţi, de creativi şi de frumoşi ca şi ceilalţi. Desenele şi obiectele sunt create de mânuţele lor şi reprezintă un cadou pentru toţi copiii”, ne-a spus preotul Decebal Floroaica, coordonatorul expoziţiei.

La ora 11, micuţii sunt aşteptaţi în Piaţa Vasile Milea, pentru a cânta şi a dansa alături de soliştii care vor urca pe scenă special pentru ei.

Spectacolul va fi susţinut de elevi de la Liceul “Dinu Lipatti”, de la Şcoala Populară de Arte din Piteşti,  Ansamblul de Copii „Zavaidoc”, Grupul Folk P620, Ansamblul de Dans al Comunităţii Elene din Piteşti şi Asociaţia de dans sportiv „Total Dance”.

Plimbare gratuită cu trenuleţul

În aceeaşi zi, copiii şi tinerii de până în 18 ani vor mai avea parte de surprize plăcute.

Spre exemplu, în Parcul Ştrand, aceştia se pot da cu hidrobicicletele sau bărcile de pe lac sau se pot plimba cu trenuleţul, totul fiind gratuit.

De la ora 15, pe scena teatrului de vară din acest parc va fi organizat un spectacol folcloric, la care sunt invitate grupurile “Zavaidoc”, “Armonia” şi “Doruri muscelene”.

În plus, cei care vor să-şi petreacă frumoasa sărbătoare a copilăriei alături de  animăluţe, au un motiv în plus să o facă.

Intrarea la Grădina Zoologică din Pădurea Trivale va fi liberă de dimineaţa până seara.

Urşii, tigrii, lei, maimuţele, păsările şi toate celelate vietăţi de abia aşteaptă să fie admirate şi băgate în seamă de copiii de toate vârstele.

De la ora 17.00, Ziua Internaţională a Copilului va fi celebrată şi în Piaţa Primăriei. Cei mici sunt aşteptaţi aici la diverse concursuri, printre care şi unele de desene pe asfalt, dar şi jocuri, la care cei mai talentaţi vor fi premiaţi de către municipalitate.

Pentru cei care sărbătoresc mai târziu ziua copilului, sâmbătă, de la ora 18.00, la Euromall, va fi organizat un spectacol de magie, cu numere de animale, jonglerii şi momente muzicale, la care invitat special va fi Donald Duck.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite