Piteşti: Liber la pescuit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sezonul la pescuit s-a deschis pe 12 iunie, însă abia ieri amatatorii de senzaţii tari pe baltă au avut parte de vreme frumoasă pentru a-şi scoate din casă arsenalul din dotare.  Lacurile din vecinătatea Piteştiului au fost luate cu asalt de pescari încă de la primele ore ale dimineţii, iar cea mai mare densitate a fost înregistrată pe Lacul Budeasa.

Pescarii au lăsat undiţele în apă şi s-au apucat de grătar
Cu mic, cu mare, sute de pescarii au aruncat undiţele în apă fără nicio restricţie, în speranţa că vor da marea lovutiră, însă astăzi nu a fost ziua lor norocoasă. ”Am plecat de acasă de dimineaţă, de  la ora 05.00, însă nu am prins nimic până acum. Astăzi, cred că nu îi văd nici coada”, se lamenta Ion Cioată (58 de ani), din Piteşti, care la ora 08.30 nu avea nimic în juvelnic. Resemnaţi cu situaţia, o parte dintre cei care au venit la pescuit cu familia, au lăsat undiţele în apă şi s-au apucat de grătar. „Ce poate fi mai frumos decât o ieşire în natură? Asta este! Prindem peşte data viitoare... Astazi fac un gratar, mănânc o fritură, împreună cu copii şi soţia, la iarbă verde, beau o bere şi plec acasă relaxat.”, spune Nicolae Diaconu (45 de ani), un al ghinionist la pescuit.
Amenzi între 300 şi 600 de lei pentru cei care nu posedă permis de pescuit
Cei care pleacă la pescuit în plin sezon, trebuie să aibă în buzunar permisul eliberat de Asociaţia Judeţeană de Vânătoare şi Pescuit Argeş (A.J.V.P.A). Altfel riscă să fie aspru amendaţi. „Cei care pescuiesc fără permis sunt sancţionaţi contravenţional, cu amenzi cuprinse între 300 şi 600 de lei”, avertizează Constantin Istrătescu, preşedintele A.J.V.P.A.  În Argeş există 2.500 de pescari autorizaţi, dintre care 1.800 au domiciliul în Piteşti, cotizaţia anuală pentru pescuit fiind de 80 de lei. Pentru anumite categorii sociale, taxa anuală pentru pescuit se aplică diferenţiat. Astfel, elevii şi studenţii plătesc doar un sfert din valoarea cotizaţiei de 80 de lei, în timp ce persoanele care au împlinit 65 de ani scot din buzunar doar 40 de lei pentru a obţine persmisul de pescuit. Totodată, veteranii de război sunt scutiţi de orice taxă la pescuit.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite