Leagăne şi aparate de fitness de peste 300 de mii de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Municipalitatea va organiza o licitaţie pentru amenajarea unor noi locuri de joacă şi fit-parcuri. Unele piese şi aparate le vor înlocui pe cele deteriorate, însă cele mai multe vor fi destinate amenajării unor noi spaţii de joacă sau zone de fitness în aer liber.

 Părculeţul de lângă Piaţa Pertrochimiştilor se numără printre cele mai periculoase locuri de joacă din Piteşti. Unul dintre tobogane, pe lângă faptul că nu mai are niciun fel de susţinere la bază, iar treptele abia se mai ţin, s-a mai şi spart şi poate ceda în orice clipă sub greutatea copiilor.  Nici celălalt tobogan  nu e mai zdravăn pentru că-i lipseşte  una dintre balustrade.

“Mi-e puţin frică, dar n-am unde să mă duc în altă parte.”, spune Ştefan, un puşti de 7 ani care se joacă aici împreună cu prietenul său Alex, supravegheaţi de bunica unuia dintre băieţi.

Teoretic, locul de joacă este funcţional însă puţini se încumetă să-şi mai lase copiii sau nepoţii printre fiarele ruginite.

„Cei mici trag de mine  în fiecare zi şi-i aduc, ce să fac, dar de lăsat nesupravegheaţi, nu-i las. Fetiţa, însă, fiind mai mare, o mai zbugheşte şi singură la locul ăsta de Leagănele trebuiau schimbate de mult !”, spune Maria Lazărr mama a doi copii. 
Cazul nu este singular pentru că şi-n alte cartiere ale Pteştiului copiii se joacă printre în caruseluri, balansoare, leagăne sau tobogane  care stau să cadă.  Şanse ca lucrurile să se schimbe, par să se-ntrevadă.

 Leagăne noi

 Primăria Piteşti va organiza, în toamnă, o licitaţie pentru achiziţionarea de echipamente şi platforme modulare din lemn şi poliester armat cu fibră de sticlă, în vederea înlocuirii ansamblurilor defecte dar  şi  pentru amenajarea unor noi  paţii de joacă pentru copii. Valoarea estimata a proiectului se ridică  la 217.650 lei.
“Este vorba inclusiv de piese pentru 10 noi  locuri de joacă. Rămâne de văzut  unde vor fi amplasate. Noi facem în acest sens o revizie şi vom stabili unde se impune schimbarea ansamblurilor sau  amenajarea unor astfel de spaţii . Am avut mai multe solicitări însă nu de fiecare dată şi terenul pe care-l propun piteştenii este disponibil. Este şi  cazul locatarilor blocului M7 din Găvana III care au identificat un spaţiu care se preta unei astfel de loc de joacă şi care ulterior s-a dovedit a fi revendicat de foştii proprietari”, explică primarul Piteştiului, Tudor Pendiuc.

 Vom avea şi fit-parcuri noi


Municipalitatea organizează licitaţie şi pentru amenajarea a  trei noi fit-parcuri estimate, împreună, la 122.013 lei.
“Fiecare set va avea câte 10 piese şi costă în jur de 40.000 de lei. Până acum fit-parcurile s-au bucurat de succes şi ne-am gândit să mai amplasăm asemenea aparate”, spune primarul.

Piteşti



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite