Piteşti: Lavinia Furtună dă savoare petrecerilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Piteşti: Lavinia Furtună dă savoare petrecerilor
Piteşti: Lavinia Furtună dă savoare petrecerilor

Interpreta de muzică populară şi muzică de petrecere iubeşte folclorul şi portul popular dar este îndrăgostotă şi de poezie.

 De mică, Lavinia a ţinut să iasă în evidenţă.  La serbările de la Grădiniţă,  Lavinia  era de fiecare dată în centrul  atenţiei. O ajuta şi vocea dar şi ambiţia ei de a nu trece neobservată.  Acasă era vedeta  familiei. ”  Eram răsfăţata tuturor şi bufonul casei totodată. Îi distram pe toţi cu minispectacolele mele.

De sărbători, mă îmbrăcam în costumele naţionale ale mamei  şi apăream în faţa alor mei cu câte un spray în mână. Făceam playback pe muzica populară difuzată la televizor. Dădeam un spectacol pe cinste”, povesteşte Lavinia.

  Ceva mai târziu, la liceu, a început să ia în serios folclorul. ,,Intrasem în Ansamblul “ Pomul Vieţii”  din Balş , ca dansator profesionist  şi aşa am ajuns să urc pe scenă, în diverse spectacole folclorice. De aici am fost îndrumată către Şcoala Populară de Arte,  (canto clasic) care m-a ajutat foarte mult în ceea ce aveam să fac mai târziu. 

Eram în clasa a IX-a când am intrat într-o formaţie al cărei lider era prietenul nostru de familie, şi am început să cânt la nunţi şi petreceri.”, povesteşte Lavinia care, la vârsta de 15 an, era deja o vedetă locală, în Balş.

 Nu era spectacol în oraş la care eu să nu fiu prezentă, într-un fel sau altul. Fie ca prezentatoare, fie ca interpretă, fie ca dansatoare, fie toate trei la un loc”, spune Lavinia , mărturisind că, la un moment dat, a fost pusă în situaţia de a renunţa la  unul dintre proiectele în care era implicată.  ,,Nu le puteam duce pe toate şi am decis să renunţ la dansuri”.

  Fascinată de poezie

    Lavinia se poate lăuda şi cu o dicţie impecabilă.  Două ediţii consecutive a obţinut  locul I la concursul de Poezie Ion Minulescu. Mi-amintesc că am recitat Nu sunt ce par a fi şi Romanţa celui ce s-a intors. N-am avut prea mari emoţii pentru că eram obişnuită cu scena. M-am bucurat însă, enorm când am aflat că eu sunt câştigătoarea concursului. Sunt facscinată de poezie. “

În urmă cu 5 ani, Lavinia s-a mutat în Piteşti. Chiar dacă avea muzica oltenească în sânge, s-a integrat rapid în peisajul muzicii populare argeşene. A avut zeci de apariţii televizate în calitate de interpretă de muzică populară şi muzică de petrecere iar de curând este realizatoarea unei emisiuni  de  folclor difuzată de unul dintre posturile locale de televiziune.

,,Am tratat întotdeauna ceea ce am făcut cu multă seriozitate indiferent că am cântat la nunţi că am urcat pe scenă, în spectacole, sau că am apărut în emisiuni televizate. Acum am şansa să lucrez cu o echipă de profesionişi, oameni alături de care mă simt foarte bine”, spune  interpreta.

 Ce-i place

  Iubeşte portul popular, ii place muzica şi poezia iar în ceea ce priveşte  preferinţele culinare ar da oricând o pizza pe o porţie de sarmale.

 Ce nu-i place

 Nu-mi place falsitatea oamenilor. Nu-mi plac cei care nu-şi văd de treaba lor. Nu-mi place să gătesc dar o fac totuşi, o dată pe săptămână.
 
 Întrebări şi răspunsuri

 Câştigi bine din muzica  de petrecere?

 Pot spune că da. Câştig mai mult decât un salariu bun în orice alt domeniu, în ciuda faptului că nu sunt un nume foarte sonor.

Cânţi si muzică populară şi muzică de petrecere. Care din ele îţi este mai dragă?

Iubesc muzica populară si tot ceea ce este  legat de ea. Am inregistrat un CD cu  maestrul  Nicu Creţu şi Ansamblul  Maria Tănase de la Craiova, album de care sunt mândră. Recunoc, însă, că şi muzica de petrecere mi-e dragă iar la piteşteni prinde acest gen.

  Profil
 Data naşterii: 17 aprilie 1985, Balş

 Studii:  Şcoala Populară de Arte, secţia canto popular- Balş

Universitatea Consrtantin Brâncoveanu, Facultatea de Relaţii  Economice Internaţionale
Familie: căsătorită, fără copii


 

 

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite