Piteşti:Preotul Laurenţiu Floroiu a slăbit 40 de kilograme în puşcărie!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Piteşti:Preotul Laurenţiu Floroiu a slăbit 40 de kilograme în puşcărie!
Piteşti:Preotul Laurenţiu Floroiu a slăbit 40 de kilograme în puşcărie!

40 de kilograme! Atât a slăbit preotul Laurenţiu Floroiu cât timp a stat în Penitenciarul Târgu Mureş, fiind arestat în dosarul „Mită pentru permise auto în Argeş”.

Părintele Laurenţiu Floroiu, din Piteşti, a fost reţinut în data de 13 iunie 2008, fiind acuzat de trafic de influenţă, dare de mită şi aderare la un grup infracţional. Vineri seara, după 420 de zile, a ieşit pe poarta închisorii, datorită unui viciu de procedură. A fost aşteptat cu nerăbdare de către soţie şi părinţi. Nimic nu îşi dorea mai mult decât să-şi poată îmbrăţişa familia, să se bucure de libertate şi să-şi vadă enoriaşii. Tocmai de aceea, când s-a întors de la Târgu Mureş, a poposit la  Vedea, comuna unde slujeşte. De altfel, tot aici stau şi părinţii lui.
Soţia l-a apărat în Instanţă
Aseară, am mers acasă la preotul Floroiu. Era fericit, dar foarte schimbat, comparativ cu ziua în care a fost arestat. A slăbit 40 de kilograme cât a stat în celulă. „Am trăit o adevărată dramă. Pentru a-mi umple timpul, mergeam la biserica penitenciarului şi stăteam pe lângă preotul de acolo. Am trăit cu speranţa că voi fi eliberat şi ziua aceea a venit. Trebuie să-i fiu recunoscător soţiei mele, care este avocat şi m-a apărat. De altfel, datorită profesionalismului ei am fost eliberat, pentru că a observat fiecare chichiţă de la dosar.”, ne-a spus părintele. Şi-a asumat vina încă de la început şi a recunoscut faptul că a intervenit pentru cinci persoane să obţină permisul de conducere în mod fraudulos. Soţia lui, avocatul Daniela Floroiu a citit miile de pagini, filă cu filă, pentru a pregăti o apărare bună. Şi, a reuşit. „Normal că am avut emoţii şi am pus mult suflet. A fost un client special, să spun aşa. Este exact ca şi cum un preot este pus în situaţia să-şi înmormânteze mama sau soţia.”, ne-a spus soţia preotului. Pentru părinţii lui Laurenţiu Floroiu, timpul a trecut foarte greu. „10 ani, atât cred că a trecut. Este singurul nostru copil, vă daţi seama ce a fost în sufletele noastre”, ne-a spus mama lui.
Vrea să slujească din nou
Conducerea Episcopiei Argeşului şi Muscelului l-a suspendat din funcţie pe Laurenţiu Floroiu din momentul în care acesta a fost arestat. „Odată cu punerea mea în libertate, pot sluji din nou. Cel mai probabil, miercuri sau joi voi merge la Prea Sfinţitul Calinic pentru a vedea unde îmi dă parohie. Sincer, mi-aş dori tot la Vedea, întrucât enoriaşii mi-au fost alături pe toată perioada aceasta grea. Nu este om care să nu greşească”, a mai precizat preotul.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite