Lacuri şi râuri îngheţate în Argeș

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Temperaturile foarte mici care se înregistrează în aceste zile au produs fenomene de îngheţ la suprafaţa lacurilor de acumulare şi a râurilor. Se înregistrează fenomene de iarnă în tot bazinul hidrografic Argeş-Vedea.

S-au format: pod de gheaţă continuu pe rîurile Argeş, Vedea, Teleorman, Râuşor, Dâmboviţa, Cârcinov, Vâlsan, Bratia, pod de gheaţă compact pe râul Arefu, năboi pe râurile Doamnei, Târgului, Dâmboviţa şi gheaţă la mal pe râurile Vâlsan, Neajlov, Sabar, Argeş, Cotmeana, Râuşor, Târgului, Dâmbovinc, Argeşel, Cârcinov, Dâmboviţa. Cel mai gros strat de zăpadă se înregistrează la barajul Pecineagu, 83 de cm.  

Angajaţii Administraţiei Bazinale de Apă Argeş-Vedea monitorizează permanent evoluţia fenomenelor pe toate cursurile de râu şi în lacurile de acumulare aflate în administrare. Se fac manevre de spargere a gheţii la descărcătorii de suprafaţă pentru a înlătura presiunea gheţii asupra stavilelor de la lucrarile hidotehnice ale ABA Argeş Vedea. La barajul Budeasa, principala sursă de alimentare cu apă a municipilui Piteşti, podul de gheaţa măsura astăzi între 5 şi 10 cm. Alimentarea cu apă a populaţiei se face normal şi în aceste condiţii nefiind înregistrate probleme de funcţionare la prize.

Formaţiunile de gheaţă (gheaţă la maluri, năboi, pod de gheaţă) vor fi în extindere şi intensificare iar debitele râurilor din bazinele hidrografice Argeş şi Vedea vor fi în general în scădere.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite