La Mioveni, vor fi realizate un centru de sprijin pentru bătrâni, o cantină socială şi un sistem video din fonduri nerambursabile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria Mioveni a semnat contractele de finanţare pentru mai multe proiecte, printre care şi acela al realizării unui sistem de supraveghere, a cărui valoare se ridică la trei milioane de lei.

Vineri, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Florin Tecău, alături de primarul oraşului Mioveni, Ion Georgescu şi de directorul ADR Sud Muntenia, Liviu Muşat, au semnat contractul de finanţare ce vizează infrastructura serviciilor sociale din Mioveni.

Oraşul va primi asistenţă nerambursabilă din Regio, Axa prioritară 3 pentru proiectul „Reabilitarea, modernizarea şi dotarea cantinei sociale din oraşul Mioveni şi a centrului de sprijin la domiciliu pentru persoane vârstnice, Mioveni, judeţul Argeş” care are o valoare totală de 1.739.283 lei, din care valoarea totală eligibilă este de 1.359.688 lei  Durata de implementare a proiectului este de nouă luni.

Prin această investiţie se urmăreşte creşterea calităţii serviciilor de asistenţă socială din oraşul Mioveni. În cadrul proiectului se vor realiza lucrări de recompartimentare, consolidare şi refacere/modernizare a finisajelor interioare şi exterioare ale cantinei sociale şi ale centrului de sprijin pentru persoanele vârstnice, precum şi de modernizare a acestora prin dotarea cu echipamente IT şi mobiler nou.

Sistem video de 3 milioane de lei

De asemenea, cu acest prilej au mai fost semnate două noi contracte de finanţare în cadrul Axei prioritare 1. Este vorba despre modernizarea străzii I.C. Brătianu din oraşul Mioveni, prin crearea a două benzi suplimentare, al cărui contract de finanţare are o  valoare totală eligibilă este de 5 milioane de lei, care se va implementa pe o perioadă de 18 luni , interval de  timp în care se va reabilita şi moderniza infrastructura de transport urban din Mioveni.

Cel de-al doilea proiect constă într-un sistem de supraveghere video pentru creşterea siguranţei cetăţenilor din oraşul Mioveni al cărui contract de finanţare are o valoare totală de 2.937.935,89 lei şi va avea o durată de 14 luni.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite