La doar opt ani luptă să învingă cancerul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Florina Malvis a fost diagnosticată, la vârsta de 6 ani cu cancer la piciorul drept. De atunci viața ei înseamnă spital, intervenții chirurgicale, chimioterapie și multă durere.






Are doar 8 ani, dar a uitat să mai zâmbească. Florina Malvis din localitatea Cetățeni pare un copil normal, dar în spatele ochilor ei blânzi se ascunde o mare suferință, apărută mult prea devreme, la o vârstă la care ceilalți copii nu au nicio grijă. Fetița a fost diagnosticată, în urmă cu doi ani,  cu cancer la gamba dreaptă și de atunci viața micuței și a familiei sale s-a transformat într-un calvar. Totul a început cu o durere ușoară la picior, pe care, inițial, părinții fetiței au crezut că provine în urma unei lovituri căpătate la joacă. Din păcate, în loc să se vindece, chinul micuței abia începea și așa a ajuns la Spitalul de Pediatrie din Pitești. Acolo medicii s-au ferit să pună un diagnostic și au trimis-o pe Florina la spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală. În urma investigațiilor, specialiștii au spus sec: formațiune tumorală la piciorul drept. Vestea că fetița lor are cancer a picat ca un traznet peste familia Florinei care cu greu a găsit puterea să-i explice că viața ei depinde de intervenții chirurgicale, medicamente și ședințe lungi și chinuitoare de chimioterapie. Florina mai are acasă doi frați, cu 3 ani mai mici, gemeni, care nu înțeleg de ce sora lor nu-i însoțește la joacă.

Familia Ioanei are nevoie de 8000 pentru a treia operație

În ciuda celor două operații pe care le-a suferit, Florina nu și-a pierdut speranța și crede că se va vindeca, însă părinții nu mai au bani nici măcar pentru un drum la București. “Mă doare sufletul când o văd așa. Ea era un copil plin de viață, însă o văd cum suferă în fiecare zi și noi nu mai putem să o ajutăm. O încurajăm în permanență și îi spunem că se va vindeca, dar tratamentele scumpe ne-a lăsat fără niciun ban. Eu nu lucrez și trăim toți din salariul de 1000 de lei al soțului. Medicii de la București ne-au spus că, dacă, nu o operăm urgent pe Florina se văd nevoiți să-i amputeze piciorul. Asta ne-ar distruge și ne-am gândit să cerem ajutorul oamenilor de bună credință, că noi am ajuns la capătul puterilor”, povestește cu lacrimi în ochi, Alina Malvis, mama fetiței. Până să ajungă la prima operație, Florina a mers la școală, în clasa I, dar s-a văzut nevoită să renunțe cel puțin pentru moment, din cauza internărilor dese și a stării de rău pe care i-o dă tratamentul cu citostatice. Când nu se simte rău, fetița o roagă pe mama să o învețe să scrie și să socotească, pentru că optimismul de care dă dovadă, în ciuda durerii acute pe care o simte în fiecare zi, nu o lasă să se dea bătută și crede că, într-o zi, va fi un copil normal greu încercat de soartă.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite