La Topoloveni se face sterilizare gratuită pentru câini și pisici

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Asociația Tiere in Not din Germania, în colaborare cu Federația Națională pentru Protecția Animalelor (FNPA) și Primăria orașului Topoloveni, desfășoară, în aceste zile, o campanie de sterilizare a animalelor (câini și pisici) cu și fără stăpân.

Până pe 12 august, proprietarii animalelor pot veni cu patrupedele în incinta primăriei Topoloveni, la demisol, unde au fost amenajate camere speciale pentru această acțiune.

“Am ales Topoloveniul deoarece este cunoscut ca fiind un oraș în care s-au derulat campanii de otrăvire și chiar de vânatoare a câinilor. Dorim să arătăm că problema câinilor se poate rezolva într-un mod civilizat, uman și legal. În această campanie, punem accent în primul rând pe femele; bineînțeles dacă vreun proprietar solicită și sterilizarea masculilor nu refuzăm, iar cei din stradă vor fi sterilizați obligatoriu.”, spune Carmen Arsene, vicepreședintele Federației Naționale pentru Protecția Animalelor.

Intervenții chirurgicale gratuite

Pe lângă sterilizare, medicii veterinari rezolvă, tot aici, gatuit, orice problemă operabilă (tumoare, hernie etc.).

Zeci de adulți și copii au adus animalele din curte sau de la bloc, direct la primărie. Între 3 și 7 august, peste 100 de animale au fost sterilizate. Printre ele, și cele doua câțelușe maidaneze îngrijite de primar.

“Așteptăm în continuare ca iubitorii de animale să se implice în această campanie cu orice ajutor  de la prinderea câinilor până la  informții cu privire la locurile în care există câini și pisici.“, spune primarul Topoloveniului, Gheorghe Boțârcă.

Câinii sterilizați sunt identificați cu un crotal galben sau portocaliu, inscripționat cu un număr de ordine și inițialele organizației finanțatoare (TIA) după care sunt returnați în locul de unde au fost colectați.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite