La 24 de ani, are nevoie de transplant de inimă şi de plămâni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O sută de mii de euro îi poate salva viaţa unui tânăr din Piteşti. Laurenţiu Stan, în vârstă de 24 de ani, din Piteşti, are nevoie de transplant de inimă şi de plămâni.

În timp ce tinerii de vârsta lui Laurenţiu Stan din Piteşti visează la maşini luxoase, fete frumoase, baruri de fiţe şi vile cu piscină, Laurenţiu vrea doar să trăiască. Are nevoie de transplant de inimă şi de plămâni.  Îşi doreşte din tot sufletul să fie din nou sănătos. Nu vrea nimic mai mult. Gândul că va muri, că nu se va putea bucura de tinereţe, i s-a întipărit în minte în toamna anului trecut când a fost diagnosticat cu mai multe afecţiuni ale inimii, ceea ce a generat şi complicaţia la plămâni: cardiomiopatie dilatativă idiopatică, insuficienţă cardiacă gravă, insifucienţă mitrală grad 3, insifucienţă tricuspidiană grad 3-4, hipertensiune pulmonară severă. Mai exact, fiecare zi pentru el reprezintă nisipul dintr-o clepsidră. Cu cât clipele trec şi transplantul de cord şi de plămâni care este vital pentru el nu se realizează, paharul vieţii i se goleşte.
Ce spune specialistul?
Transplantul este vital pentru Laurenţiu Stan. Doctorul Tudor Ionescu, şeful Serviciului Ambulanţă Argeş, ne-a spus: “De 30 de ani de când sunt medic nu am întâlnit ca un băiat la vârsta lui să fie diagnosticat cu cardiomiopatie. Din păcate, evoluţia a fost extreme de rapidă. Fără transplant nu sunt şanse să supravieţuiască. Practic, nu se ştie din ce cause, muschiul inimii s-a mărit. De aici au apărut problemele în lanţ. Sângele stagnează în plămâni şi devin nefuncţionali.”, a precizat medicul Tudor Ionescu.
“Fiul meu este bolnav rău… o să….”
Laurenţiu Stan umblă prin spitale din luna septembrie, anul trecut. Practic, unităţile mediacle au devenit o a doua casă pentru el. Din momentul îmbolnăvirii a început să-i simtă şi mai mult lipsa mamei lui, răpusă în urmă cu doi ani, de infarct. Tatăl său, Vasile Stan, a devenit singurul său sprijin. Când acesta a aflat că Laurenţiu este grav bolnav, iar viaţa îi atârnă de un fir de aţă, parcă cerul s-a prăbuşit peste el. “Fiul meu este bolnav rău… o să….”, a spus Vasile Stan cu ochii înlăcrimaţi, după care a făcut o pauză. Inima parcă îi crapă de durere numai când se gândeşte că băiatul i-ar putea muri. Printre suspine, bărbatul a continuat. “O să moară dacă nu i se face transplantul. Are nevoie de ajutor şi nu am bani. Am umblat cu el peste tot, la spitalul Fundeni, la Institutul de Boli Cardiovasculare şi Transplant din Târgu Mureş. Singura soluţie este ajutorul extern. Am un copil frumos ca bradu. Cum să-l pierd eu…. În luna septembrie a fost suspect de hepatită, dar de fapt starea lui era mult mai gravă. Totul a pornit de la inimă”, a precizat tatăl lui.
Tânărul este internat la Viena
În acest moment Laurenţiu este internat la o clinic din Viena pentru un set întreg de analize.  “Specialiştii de la Viena au spus cert că băiatul meu are nevoie de dublu transplant, cord şi plămâni. Inima lui funcţionează doar în procent de zece la sută. Costurile pentru transplant se ridică la 100.000 de euro, bani pe care nu am cum să-I acopăr. ”, a povestit dărâmat de atâta suferinţă, Vasile Stan. Vă daţi seama ce durere îl apasă pe acest om? Câte gânduri negre nu-i dau pace? Câte frământări îl macină? 
Dacă vreţi să-l ajutaţi pe Laurenţiu, dacă vreţi să salvaţi o viaţă de om, să ştiţi că se poate! Donaţi cât vreţi pentru acest tînăr care se află la începutul vieţii. Iată în ce conturi puteţi depune orice sumă de bani.
RO92 RNCB 0626 0528 1797 0003 IN EURO
RO49 RNCB 0626 0528 1797 0001 IN LEI

Conturile sunt deschise la B.C.R. Piteşti pe numele Stan Laurenţiu.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite