UPDATE Mama care şi-a abandonat bebeluşul la gunoi a fost prinsă. Ea nu are voie să părăsească localitatea de domiciliu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bebeluşul aruncat, joi, la o ghenă de gunoi din Mioveni de mama sa, imediat după ce l-a născut, s-a stins din viaţă la Spitalul Judeţean. Starea sa s-a înrăutăţit din cauza condiţiilor în care a fost abandonat.

UPDATE duminică, ora 13.25 Mama bebeluşului a fost prinsă de poliţişti

Mama criminală se numeşte Liliana Gaiţă, are 25 de ani, este necăsătorită şi domiciliază în satul Rudeni, comuna Şuici. Poliţiştii au ajuns la ea după ce au constatat că pampersul copilului era unul pentru adulţi. Cumpără, mâine, ziarul Adevărul şi citeşte în pagina de Piteşti cum au ajuns oamenii legii la uşa mamei şi ce pedeapsă riscă aceasta.

UPDATE vineri, ora 18.05  Bebeluşul a murit la spital

Deşi medicii îi dădeau şanse mari de supravieţuire, starea nou-născutului s-a înrăutăţit, el fiind găsit de medicii de la Ambulanţă cu un ritm cardiac scăzut şi în hipotermie. Micuţul a făcut stop cardiac şi a fost resuscitat de medici, însă după al doilea stop cardiac medicii de la secţia de Neonatologie nu l-au mai putut salva.

Încadrarea juridică a faptei s-a schimbat de la tentativă de omor la pruncucidere. Mama a fost găsită după scutecul în care a abandonat copilul, unul pentru adulţi, nu pentru bebeluşi, aşa cum ar fi fost normal. Poliţiştii au luat toate farmaciile la rând şi au întrebat cine a cumpărat de curând pamperşi pentru adulţi, aşa reuşind să ajungă la Liliana Gaiţă, de 25 de ani din comuna Şuici. Aceasta se mutase de curând la Mioveni pentru a avea grijă de o persoană. Femeia şi-a abandonat copilul de ruşinea familiei, mai ales că a aflat că este însărcinată când deja nu mai putea face avort.

Femeia a fost internată pentru îngrijiri medicale la Secţia de Maternitate a Spitalului Judeţean, iar în urma audierilor procurorul a stabilit interdicţia de părăsire a localităţii de domiciliu pe 30 de zile.

ora. 11.26

O mamă fără suflet şi-a abandonat bebeluşul născut prematur imediat după ce l-a adus pe lume. Femeia l-a pus într-o pungă şi l-a aruncat, ieri dimineaţă, la o ghenă de gunoi din Mioveni, din apropierea Casei de Cultură.


Norocul micuţului a fost că un om al străzii care căuta prin gunoaie i-a auzit scâncetele şi a anunţat poliţia. O ambulanţă a sosit în scurt timp şi l-a preluat pe micuţ, iar după ce a primit primele îngrijiri medicale, copilul a fost transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Piteşti şi a fost internat la Secţia de Neonatologie.

image


„Este în stare destul de gravă, cu hipotermie. Are 34-35 de săptămâni, deci este născut înainte de termen, prezintă frecvenţă cardiacă scăzută şi are frecvenţă de respiraţie diminuată. Există şanse de supravieţuire, dar există şi riscuri de temut, precum hemoragia cerebrală, hemoragia pulmonară şi infecţia. Rămâne la noi sub monitorizare”, a declarat medicul Mihaela Vintilă, neonatolog la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti.


Mama, căutată de poliţişti

Când a fost găsit, bebeluşul era înfăşurat în placentă şi avea cordonul ombilical, semn că mama l-a aruncat imediat după ce l-a născut. Poliţiştii au deschis o anchetă şi o caută pe femeie, având indiciul că aceasta este din Mioveni sau dintr-o localitate învecinată.


„Poliţiştii efectuează cercetări la toate unităţile spitaliceşti, la medicii de familie şi la ginecologi în încercarea de a o identifica pe mamă. În cauză s-a întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de omor. Dacă va fi găsită vinovată, mama riscă între şapte ani şi jumătate şi12 ani şi jumătate”, a declarat comisarul-şef Dănuţ Dinu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Argeş, care a precizat că cine poate oferi informaţii despre identitatea mamei este rugat să sune la 112 sau să meargă la cea mai apropiată secţie de poliţie.


O altă femeie şi-a bătut copilul fără milă
Acest caz vine la doar o zi după ce Poliţia şi Protecţia Copilului au deschis o anchetă în cazul unui băieţel de trei ani din comuna Cuca care a ajuns în stare gravă la Spitalul de Pediatrie, fiind bătut cu pumnii şi picioarele de mama sa. Mai mult, ameţită de câteva pahare de băutură, femeia l-a ameninţat pe micuţ şi cu un cuţit, copilul fiind salvat de o rudă care a chemat ambulanţa.


Reprezentanţii Direcţiei Pentru Protecţia copilului au deschis o anchetă socială, iar tatăl spune că vrea să-l dea spre adopţie pentru a-l scăpa de chinuri. „Rar mi-a fost dat să văd asemenea semen de agresiune fizică la un copil de trei ani. A fost lovit de către mama sa şi asemenea agresiuni s-au mai produs în familie şi anterior”, a declarat Iulia Matei, şef serviciu Investigaţii DGASPC Argeş. Dacă va fi găsită vinovată, mama riscă între trei şi 15 ani de închisoare pentru rele tratamente aplicate minorului.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite