Kaiaciştii Victor Mihalachi şi Liviu Dumitrescu şi-au luat liber de la facultate pentru a putea deveni campioni mondiali

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Victor Mihalachi (20 ani) şi Liviu Dumitrescu (21 ani), se înţeleg perfect, fie că sunt la cursuri, ori participă la competiţii, astfel că după trei luni de la primul concurs împreună au adunat nouă medalii: şase de aur, una de argint şi două de bronz.

Deşi noi românii ne plângem de Romania şi situaţia în care ne aflăm, exista cineva care a găsit în ţara noastră posibilitatea de a progresa într-un sport pe cât de greu, pe atât de dificil.


Mihalachi: “Nu vreau să aud de Moldova”

Mihalachi e din Moldova şi la 20 de ani a devenit dublu campion mondial de seniori cu România. “Canoe am început să practic în clasa a treia, îndrumat de tatăl meu, fost canoist. La început nu ştiam să înot, însă după trei luni am învăţat ca la carte. Părinţii munceau în străinătate pentru a-mi asigura condiţiile de antrenament”, a declarat Mihalachi. Cu avântul tineresc şi dorinţa nebună de a reuşi, la 18 ani a “vâslit” spre România, alături de tatăl său pentru a găsii condiţii mai bune. A fost la Iaşi, dar cum nu avea bază de kaiac-canoe, a ajuns la Galaţi. A devenit campion mondial de juniori şi a fost luat de Dinamo. “Domnul Gheorghe Andriev m-a ajutat să vin să mă antrenez la Dinamo, iar domnul Ivan Patzaichin m-a ajutat să obţin cetăţenia.", a adaugat Mihalachi. Acum, nu mai vrea să audă de Moldova. “Nu voi concura niciodata pentru Moldova", a mai spus studentul–sportiv cu tărie.


Dumitrescu: ”Am tras de mine şi am reuşit”

Dumitrescu a luat contactul cu lumea din canoe la 13 ani. "Vărul meu practica acest sport. Într-o vară m-a convins să încerc. Greu la început, dar mai greu că familia era departe. După două săptămâni am sunat-o pe mama, i-am spus că vin acasă. Mi-a zis să stau, dacă am început pe drumul acesta. Am tras de mine şi am reuşit.", a declarat Dumitrescu. După ce a devenit campion mondial la juniori, Dumitrecu a fost convins de Florin Popescu să vină la Dinamo.


Primul aur
Rezultatele au venit la primul concurs. În iunie 2010, la Cupa Mondială de la Duisburg au obţinut prima medalie împreună, bronz pe distanţa de 200 metri - iar a doua zi au urcat pe treapta a doua a podiumului - la 1.000 metri. Primul aur a venit la Europene, în iulie, la proba preferată: 500 metri. “Întotdeauna ne ducem să câştigăm”, subliniază cei doi.


Facultatea, pe locul…doi
Proba la care cei doi ajung rar, este facultatea. Există o scuză, se pregătesc spartan la Complexul Naţional de canoe de lângă Bucureşti, timp de nouă luni pe an. “Ajungem rar la facultate, dar când mergem o facem cu plăcere”, au conchis cei doi.



Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite