Piteşti: Istorie argeşeană expusă la Muzeul Judeţean

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Piteşti: Istorie argeşeană expusă la Muzeul Judeţean
Piteşti: Istorie argeşeană expusă la Muzeul Judeţean

Holurile Bibliotecii Judeţene Argeş găzduiesc o expozţie de costume populare româneşti. Costumele realizate de Felicia Tudor sunt prezentate în cadrul manifestării intitulate „Argeşul în sărbătoare”. „Am rămas profund impresionată de ceea ce am văzut aici. Mi-au răscolit amintiri. Ţin minte că şi bunica mea se îmbrăca la fel.”, spune Maria Drăghici, 44 ani, asitentă medicală. Piteştenii sunt invitaţi în acest we

Aticole vestimentare vechi de 200 ani
Cele 19 costume, femeieşti şi bărbăteşti, expuse, reprezintă porturi vechi din mai multe sate ale judeţului Argeş: Bascov, Ursoaia, Dragoslavele, Geamăna, Mârghia etc. Tot aici mai pot fi admirate şi diferite ştergare cusute de mână. Cele mai vechi piese expuse în această sunt un vâlnic şi o ie din Mârghia, fiind realizate în urmă cu 200 de ani. Expoziţia este deschisă vizitatorilor până pe 30 august.


Colecţie moştenită de la părinţi
În această expoziţie se pot admira 19 costume populare autentice colecţionate, cu drag, de Felicia Tudor. Aceasta este o pensionară în vârstă de 65 de ani. Îndrăgostită de către portul popular, pasiune ce a moştenit-o de la mama sa cu mâini de aur, a continua să colecţioneze costume populare. O parte din costumele expuse au fost cusute la război şi păstrate cu sfiinţenie de către mama sa.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite