Piteşti: Judecătoarea Marioara Dumitru, pe mâna procurorilor pentru o fraudă la asigurări de 1.300 de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fosta judecătoare a Curţii de Apel Argeş este judecată pentru că în urmă cu doi ani a regizat, spun procurorii, un accident rutier pentru a nu rămâne fără permis auto şi pentru a plăti paguba maşinii cu banii fimei de asigurări.

Un accident auto aproape banal, a iscat un imens scandal în Argeş. Pe 29 aprilie, 2008, în perioada alegerile locale, judecătoarea Marioara Dumitru, care conducea un Peugeot 208, a fost implicată într-un accident rutier în comuna Bascov. Nu a acordat prioritate de dreapta şi a acroşat un camion, avariind aripa stângă a Peugeotului său. Pentru a nu risca suspendarea permisului auto şi pentru a acoperi cu banii firmei de aisgurări reparaţia maşini, judecătoarea de la Curtea de Apel a recurs la un scenariu aproape perfect. Cu ajutorul complicilor Gheorghe Stancu, primarul comunei Bascov, şi a poliţistului Mihai Grigore, ofiţer la vremea respectivă la Postul de Poliţie Bascov, Marioara Dumitru a declarat în procesul verbal consatator că autoturismul său ar fi fost lovit de o maşină de gunoi în curtea Primăriei Bascov.

Daţi pe mâna procurorilor de un agent sub acoperire


Totul pentru suma de 1.300 d elei, la cât au fost evaluate daunele maşinii sale, în contextul în care Marioara Dumitru (57 de ani) câştiga lunar 6.800 de lei, iar apartamentele, terenurile şi vila de pe strada Lăbuşeşti, din Bascov, se ridică la aproape un million de euro. Totul ar fi decurs perfect, dacă „regia” nu s-ar fi derulat în prezenta şefului Poliţiei Bascov, Cătalin Chiriţă, care era agent sub acoperire în dosarul “Permiselor frauduloase din Argeş”. Acesta i-a dat pe toţi pe mâna procurorilor. Judecătoarea Marioarea Dumitru, care s-a pensionat din octombrie anul trecut, primarul Gheorghe Stancu şi poliţistul Mihai Grigore, care s-a pensionat şi el între timp, urmează să fie judecaţi pentru fals în declaraţii, uz de fals, complicitate la fals intelectual şi înşelăciune. Dosarul a fost strămutat la Brăila, la solicitarea Parchetului General, însă deşi au trecut aproape doi ani de la acest scandal destul de mediatizat în Argeş, soţul fostei judecătoaresusţine că nici până la acestă dată nu ştie ce acuzaţii i se aduc fostei judecătoare. “ Noi nu am primit nimic oficial din care să reiasă de ce este vinovată soţia mea. Nici măcar nu am fost înştiinţaţi când şi unde va avea loc procesul. Am citit în ziare că ar avea loc la Brăila”, spune Gheorghe Dumitru,  fost şef al Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă Argeş.


Şoţul judecătoarei spune că totul este o făcătură


Totodată, Gheorghe Dumitru susţine că totul este o făcătură şi că soţia sa este distrusă de presiunile care s-au făcut în tot acest timp asupra ei. “ Soţia mea este o legumă. Nu poate să iasă afară din casă să stea de vorbă cu voi pentru că nu se poate deplasa. Din cauza presiunilor s-a îmbolnăvit. A fost operată la Viena, pe coaloană.  Nu am avut curaj s-o operez în ţară. Au distrus-o! Este lucrătură politică. Poliţistul ala sub acoperire trebuia să iasă şi el în faţă cu ceva în faţa superiorilor şi le-a vârât procurorilor acest dosar”, afirmă soţul magistratului acuzat de fraudă la asigurări.



5.000 de lei, pensie lunară


Marioara Dumitru a cerut CSM, în octombrie 2009, să se pensioneze.A beneficiat de şapte salarii compensatorii şi de o pensie lunară de 5.000 de lei. Averea Marioarei Dumitru nu justifică în niciun fel ilegalităţile pe care magistratul le-a pus la cale pentru doar 1.300 de lei. Marioara şi Gheorghe Dumitru, fost şef în serviciul cunoscut sub numele de „Doi ş-un sfert" Argeş, au o avere de invidiat: o vilă somptuoasă în comuna Bascov, un apartament şi o casă în construcţie în oraşul Piteşti, mai multe terenuri în zone rezidenţiale din Piteşti, unde se construiesc cartiere de vile.




Piteşti



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite