Jandarmii au ieşit la raport

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Argeş a prezentat ieri raportul de activitate în primele 6 luni ale acestui an. Inspectorul şef Ion Chiliment a făcut astfel public bilanţul instituţiei pe care o conduce.

Pentru apărarea ordinii şi liniştii publice, a drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale cetăţenilor, a proprietăţii publice şi private, prevenirea şi descoperirea infracţiunilor şi a altor încălcări ale legilor în vigoare, protecţia instituţiilor fundamentale ale statului, Inspectoratul de Jandarmi Argeş a executat un număr de 5996 misiuni,  din care 1034 misiuni de asigurare a ordinii publice, 304 acţiuni de intervenţie, 4450 misiuni de menţinere a ordinii publice în zonele de interes operativ aflate în competenţă organizate pe principiul complementarităţii în sistemul dual de ordine şi siguranţă publică, 208 acţiuni în comun cu alte instituţii cu atribuţii în prevenirea şi combaterea fenomenului infracţional şi contravenţional, în baza planurilor de cooperare şi  protocoalelor de colaborare încheiate .


I.J.J. Argeş a asigurat paza şi protecţia un număr de 25 de transporturi cu caracter special,  52 transporturi de bunuri şi valori , 279 de  transporturi de corespondenţă clasificată şi a asigurat supravegherea şi intervenţia la 447,5  km de   conducte magistrale de transport produse petroliere care tranzitează judeţul Argeş. Totodată jandarmii argeşeni au asigurat paza şi protecţia unui număr de 24 de obiective , dintre care 21 obiective de importanţă deosebită pentru activitatea statului, 1 obiectiv de interes strategic(S.C.N Piteşti ) , 1 obiectiv de importanţă economică (Sistemului Hidroenergetic Baraj Vidraru - Comuna  Arefu jud. Argeş) şi 1 obiectiv din domeniul financiar bancar (B.N.R.).    


Astfel , se observă o creştere semnificativă a numărului total de misiuni de la 1165 de misiuni desfăşurate în  semestrul I al anului 2009 la 5996 de misiuni executate în semestrul II al anului 2010,  acest fapt datorându-se evoluţiei situaţiei operative şi prin redirectionarea efectivelor către misiuni menţinere a ordinii şi siguranţei publice.


Eficienţa dispozitivelor adoptate şi a acţiunilor executate în semestrul I – 2010, din punct de vedere strict cantitativ, s-a materializat în următoarele rezultate:
-    sancţiuni contravenţionale aplicate: 922;
-    valoarea sancţiunilor contravenţionale aplicate: 284.175 lei
-    infracţiuni constatate independent : 37
-    făptuitori depistaţi: 30
-    infracţiuni constatate în comun cu Poliţia: 224
-    făptuitori depistaţi, în comun cu Poliţia: 243


Pe linia pregătirii anti-infracţionale, în perioada analizată, s-au desfăşurat următoarele activităţi:
-    99 de acţiuni în domeniul prevenirii criminalităţii, cu lucrători ai societăţilor comerciale, cu lucrători ai unor societăţi specializate de pază, cu membrii galeriilor de fotbal şi în instituţii de învăţământ. În semestrul I 2010, I.J.J. Argeş a avut de executat  un număr de 25 de mandate de aducere; 


În ceea ce priveşte recrutarea şi procentul de admitere la instituţiile militare de învăţământ , I.J.J. ARGEŞ ocupă primul loc în ţară , un exemplu recent şi elocvent constituindu-l admiterea unui număr de 25 de candidaţi la ,, Academia de Poliţie - Alexandru Ioan Cuza“ –arma Jandarmi,  raportat la un număr total de 104 locuri ce includ 5 locuri pentru cetăţeni de etnie romă şi 5 locuri pentru cetăţeni de etnie maghiară.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite