Piteşti: Iulian Selea, cel mai frumos copil din Europa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Piteşti: Iulian Selea, cel mai frumos copil din Europa
Piteşti: Iulian Selea, cel mai frumos copil din Europa

Iulian Selea a fost desemnat cel mai frumos copil din România la concursul Minimister România 2009 şi a câştigat apoi şi titlul de cel mai frumos şi talentat copil din Europa.


Iulian, la numai 10 ani, este déjà o vedetă. Participă la concursuri de muzică, fiind foarte talentat, face prezentări de modă şi participă la concursuri de frumuseţe. Printre toate acestea, în puţinele zile când mai are timp să fie copil, îi place să se joace, este foarte activ şi comunicativ.


Munceşte patru ore pe zi
Iulian Selea merge la şcoală, face repetiţii la Papatul copiilor din piteşti, sub îndrumarea Adinei Sima, profesoara de canto, îşi face temele şi, seara, iese cu tatăl său să se plimbe pe role. Are destul de puţin timp pentru a mai fi cu adevărat copil, pentru a se juca atât cât doreşte, dar face totul cu plăcere.

« Vreau să cânt, îmi place să fiu pe scenă şi oamenii să mă aplaude. Îmi place şi să mă joc, dar eu îmi dorec să ajung un cântăreţ cunoscut. », spune Iulian. În patru zile din săptămână, exersează câte trei sau chiar patru ore pe zi, totul în afara programului de la şcoală.

Face şi cursuri de dans pentru că prezenţa scenică este foarte importantă pentru o vedetă. « Este foarte ambiţios şi munceşte mult. Este atât de energic încât nici la masă nu poate să stea liniştit », spune tatăl lui Iulian.


A moştenit vocea de la părinţii săi
Iulian este frumos, talentat şi deştept. Frumuseţea şi talentul le-a moştenit de la părinţii săi. Atât masa cât şi tatăl lui au cochetat cu muzica, mama sa câştigând şi premiul Cântarea României cu mai mulţi ani în urmă. Tatăl său a cântat în corul şcolii şi a studiat cu un mare maestru , profesorul Popescu Emanuel. 

« Îi place foarte mult să cânte, atât de mult încât nu se mai opreşte. Ne cântă toată zius prin casă », spune Cristian Selea, tatăl lui Iulian. Totuşi, părinţii lui au realizat că industria muzicală a rămas un domeniu dur şi care cere multe sacrificii. « Orice părinte spera ca fiul sau fiica lui să ajungă vedetă, să fie cunoscut, dar ne dăm seama că este un domeniiu foarte dur, mai ales pentru un copil », adaugă Cristian Selea, tatăl lui Iulian.


Îi place şi matematica
Chiar dacă el îşi doreşte să fie vedetă, iar părinţii lui îl susţin cu toate resursele financiare şi afective pe cale le au, şcoala este şcoală şi e lucru serios. Iulian nu scapă nici de învăţat, merge la şcoală cu plăcere şi  are mulţi prieteni acolo. Temel sunt sfinte şi nu are voie să le rateze niciodată.

Tatăl său îl ajută să lucreze la matematică şi să recupereze materia atunci cânt lipseşte de la şcoală pentru a merge la concursuri. A câştigat locul întâi pe judeţ la concursul de matematică intitulat « Olipmicii cunoaşterii ».  Matematica este punctul forte şi al fratelui său, Sabin, care are 11 ani şi jumătate.


A cântat şi a câştigat, cu mâna în gips
Iulain a câştigat de curând premiul cel mare la Festivalul Sunetul Muzicii, preşedinte de jutiru fiind Mihai Trăistaru. Acesta a fost un festival pe care aproape la ratat din cauza unui accdinte de …joacă.

« Am mers cu el să se plimbe cu rolele prin Piaţa Primăriei. Mereu ieşim pe acolo, seara, cu alţi copii. A căzut şi şi-a rupt mâna dreaptă. Am vrut să-l scoatem din concurs pentru că avea mâna ruptă, dar Mihai Trăistariu ne-a spus să venim totuşi. Am mers şi a câştigat concursul cu mâna ruptă. », îşi aminteşte tatăl lui Iulian păţania petrecută vara aceasta. Din această întâmplare Iulian spera totuşi să obţină un mic avantaj, mai exat sp scape de temele pentru vacanţă:

« Le povestea tuturor că a scăpat de caietul de teme pentru vacanţă, la română şi matematică, pentru că are mâna dreaptă ruptă şi nu mai are cum să scrie. Atunci i-am reamintit eu că el, totuşi, este stângaci », spune tatăl lui Iulian, amuzat de episod.


Sâmbătă seara Iulia Selea va participa la finala pe România a concursului Eurovision pentru copiii 2009. El este al doilea concurent din Argeş care s-a calificat, celălalt fiind prietenul său, Ionuţ Bădulescu, acesta concurţnd la o categorie de vârstă superioară. «Îi urez mult succes lui Ionuţ, este prietenul meu şi este foarte talentat », spune Iulian. 
   


Ce-i place:
Jocurile pe calculator, desenele animate, plimbările pe role și să joace fotbal.
Ce nu-i place:
„Când nu am timp să mă joc suficient. Nu-mi place să fiu contrazis când am dreptate.”


Întrebări şi răspunsuri
Care a fost cel mai important premiu al tău de până acum?
Când am cştigat minimister Europa şi România. De atunci sunt sigur că şi în concursurile de mzică mă voi descurca la fel de bine.
Vei câştiga Eurovisionul copiilor de anul acesta ?
Sigur că da. M-am pregătit foarte mult şi sunt sigur că voi fi cel mai bun, dar le doresc succes şi celorlalţi copii care cţntă în acest concurs.

 Profil
Născut: 13 iulie 1999, București
Studii: Elev în  clasa a treia la Școala Generală nr. 5 din Pitești, învățător Luminița Enache
Experiență: Trofeul Minimister Europa 2009, Profeul Minimister România 2009, 22 de premii la concursuri naționale și internaționale de muzică,la grupa sa de vârstă.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite