Piteşti: Iubitorii de cai putere au savurat spectacolul de Formula1

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Piteşti: Iubitorii de cai putere au savurat spectacolul de Formula1
Piteşti: Iubitorii de cai putere au savurat spectacolul de Formula1

Peste 2000 de piteşteni s-au adunat, ieri, de-o parte şi de alta a gardurilor instalate pe Strada Nicolae Dobrin, pentru a urmări spectacolul piloţilor Renault, Lucas Di Grassi şi Julien Piguet.

Piteştenii au urmărit cu sufletul la gură  demonstraţia  executată de Lucas Di Grassi cu Monopostul Renault F1 de anul trecut, R28, pe care Fernando Alonso a câştigat  două mari premii mondiale.

   “Nu mă aşteptam să văd atât de mulţi oameni prezenţi la eveniment. Sper că o să le placă şi că o să ne bucurăm împreună de spectacol.“ a declarat Lucas Di Grassi, înainte de a se urca la volanul bolidului de curse. 
 
 De plăcut, sigur le-a plăcut, piteştenilor, dacă e să ne luăm după aplauzele şi exclamaţiile  norocoşilor care au prins un loc  mai aproape de pista lungă de aproape un kilometru. Di Grassi, cel de-al treilea pilot al echipei Renault, i-a fascinat pe fanii Formulei 1 cu un spectacol pe cinste.

,, A fost ceva ce n-o să uit niciodată! Zgomotul bolizilor la întoarcerea din capătul  pistei e un suntet ce-mi va rămâne în minte mulţi ani. Frumos ar fi să putem şi noi urmări, în România, mari premii de Formula 1, aşa cum o fac vecinii noştri mai norocoşi din Ungaria”, a spus  Gabriel Geamănu, 19 ani, student.

Acrobaţiile şi demonstraţii cu bolidul  Megane Trophy,  ale pilotului profesionist Julien Piguet au făcut şi ele deliciul spectatorilor. Singura dezamăgire a iubitorilor de cai putere a fost că show-ul  n-a durat decât un sfert de oră.

”A fost tare! Păcat că spectacolul a ţinut  atât de puţin. Chiar şi aşa a meritat să plec de la muncă cu două ore mai devreme.”, spunea Liviu Marica, 32 de ani,  agrent vânzări. 

 Un cadou pentru gazde
 Primarul Piteştiului, Tudor Pendiuc,  a primit în dar o machetă cu o maşină F1 a celor de la Renault. ,,Este o mare onoare pentru municipiul nostru să fie gazda unui asemenea spectacol.” a declarat edilul Piteştiului.

 Şi, ca la finalul marilor curse, cei doi piloţi au desfăcut, la încheierea show-lui, o sticlă de şampanie.

 citeşte şi: Fanii lui Di Grassi şi Piguet au aşteptat cu sufletul la gură demonstraţia de Formula 1
 

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite