Italienii angajeajă 150 de cameriste românce

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O nouă tranşă de locuri de muncă în străinătate a sosit pentru românii care doresc să se angajeze peste hotare. Se caută medici, farmacişti, bucătari, hamali, portari şi cameriste. Străinii sunt însă din ce în ce mai pretenţioşi în ceea ce priveşte condiţiile pe care le impugn persoanelor care se prezintă la selecţie.

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Argeş a afişat ieri posturile diponibile în străinătate şi condiţiile pe care trebuie să le îndeplinească persoanele interesate.


150 de cameriste pentru Italia
Italienii vin să-şi angajeze cameriste din România, numărul de 150 de posture fiind valabil pentru toată ţara. Nu se caută doar cameriste, ci şi bucătari şi ajutori de bucătari, spălători de vase, personal pentru întreţinere, ospătari, portari, personal pentru recepţie şi hamali. Numărul total al posturilor scoase la “bătaie” de italieni este de 536, distribuite astfel : 1 post pentru bucãtar; Italia - 20 de posturi pentru bucãtari și ajutori bucãtari, 90 posturi pentru spãlãtori vase, 150 de posturi pentru cameriste, 35 de posturi pentru personal de întreținere, 160 de posturi pentru ospãtari, 25 posturi pentru portari, 35 posturi pentru personal recepție, 15 posturi pentru hamali. Selecţia primară va fi făcută la AJOFM Argeş, acolo unde cei interesaţi pot veni să-şi depună CV-urile în limbile română şi italiană, iar pe lângă CV li se mai cer acte doveditoare ale experienţei în domeniu sau studiilor de specialitate. Selecţia finală se va face la Bucureşti, de către angajatorii italieni, în perioada 26-28 aprilie 2010.


Limba italiană, o piedică în calea angajării
Interesaţi de aceste posturi sunt în Argeş, unii dintre aceştia sosind deja la sediul AJOFM pentru a cere mai multe detalii. Unii dintre ei însă pleacă dezamăgiţi de faptul că li se cere să cunoască italiana. “Din păcate condiţiile impuse de angajatori restricţionează accesul unor categorii de oameni, pentru că li se cere să cunoască limba italiană. În primul rând CV-urile trebuie date şi în această limbă. Nu li se cere să dea şi un test scris, dar la interviu vor discuta cu angajatorii în această limbă, condiţie destul de restrictivă.”, spune Elena Mateescu, directorul AJOFM Argeş. Cei care nu ştiu italiana, dar au experienţă pe domeniile cerute sunt daţi înapoi când aud despre această condiţie “Eu ştiu engleză cât de cât. Am lucrat pe un post de cameristă şi în România şi în străinătate, deci m-aş încadra, dar nu cunosc italiana. Am venit azi decât să mă interesz ce-mi trebuie şi sper să găsec ceva. Sunt şomeră de patru luni şi nu deloc uşor.”, spune Mariana Petrescu de 38 de ani, din Piteşti. Posturile scoase la concurs  pentru domeniul hotelier în Italia sunt asigurate pe o perioadă determinată, respectiv sezonul estival.


Locuri de muncă disponibile î alte ţşări din spaţiul Uniunii Eurpoene mai există şi în alte ţări. Astfel, pentru Danemarca există 2 posturi pentru medici specialiști neurofiziologi, 3 posturi pentru medici specialiști în psihiatrie, 5 posturi pentru medici specialiști în mamografii, 1 post pentru intendent hotel, 1 post pentru bucãtar; de posturi pentru bucãtari și ajutori bucãtari, 90 posturi pentru spãlãtori vase, 150 de posturi pentru cameriste, 35 de posturi pentru personal de întreținere, 160 de posturi pentru ospãtari, 25 posturi pentru portari, 35 posturi pentru personal recepție, 15 posturi pentru hamali, în Marea Britanie, 10 posturi pentru farmaciști, iar în Suedia, 1 post pentru chirurg. Pentru informații suplimentare legate de cazare, salariu, program de lucru, persoanele interesate se pot adresa AJOFM Argeș, la sediul firmei, Compartimentul EURES.


Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite