"Isprăvile lui Păcală", pe scena din Piața Milea. Vezi calendarul evenimentelor organizate de CJ Argeș de Ziua copilului!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul Județean Argeș și instituțiile din subordine organizează o serie de manifestări menite să cinstească Ziua internațională a copilului, de joi și până sâmbătă.


Distracția pentru copii începe de joi, 31 mai. La ora 18.00, în Piața Vasile Milea va fi pus în scenă spectacolul ”Lumea copilăriei”. Teatrul pentru Copii și Tineret Așchiuță va susține pe  piesa ”Isprăvile lui Păcală”, în timp ce micii pictori de la secțiile externe ale Școlii Populare de Arte și Meserii și cei de la Cercul de pictură ”Culoare și Vis” coordonați de profesoara Elena Stoica își vor demonstra măiestria și imaginația, în cadrul atelierelor de pictură în aer liber.

Ateliere de creație, proiecții de filme și cluburi de lectură


Vineri, 1 iunie, ora 12.00,la Biblioteca Județeană ”Dinicu Golescu” Argeș are loc "SLOVE PENTRU COPII" (ediţia a II-a). Manifestarea, organizată de Consiliul Județean Argeș, în colaborare cu Școala Populară de Arte și meserii și Biblioteca Județeană ”Dinicu Golescu”, se va desfăşura în perioada 1 - 3 iunie şi îşi propune să promoveze talentul, creativitatea, mobilitatea, cunoştinţele şi informaţiile generaţiilor foarte tinere, limita maximă de vârstă fiind de 14 ani. Copiii, părinţii şi bunicii sunt invitaţi să participe la suita de evenimente derulate sub genericul "SLOVE PENTRU COPII": proiecţii de filme şi desene animate, cluburi de lectură, dansuri, spectacole cu personaje animate şi muzical-literare, ateliere de creaţie, jocuri pe calculator, experimente ştiinţifice, spectacole karaoke.

Insectele invadează Galeria Real


Sâmbată, 2 iunie, ora 11.00, Muzeul Judeţean Argeş organizează, la Galeria Real din Pitesti, un atelier interactiv “Din lumea insectelor” pentru a sărbători Ziua  Internaţională a Copilului. Cercetători din cadrul muzeului vor fi alături de copii în această zi pentru a răspunde la întrebările lor. Toți cei prezenţi la „Ziua copilului, ziua muzeului” vor desena, picta și modela lumea a insectelor şi curiozităţile ei. Atelierul  interactiv “Din lumea insectelor” face parte din programul educațional Casa Verde, un proiect al Secţiei de ştiinţe ale naturii a Muzeului Judeţean Argeş, care a primit finanţare în anul 2008 de la Asociaţia Fondului Cultural Național. Muzeul va premia cele mai bune lucrări cu bilete gratuite de intrare la muzeu pentru toţi membrii familei câştigătorilor.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite