Ionel Popa, pompierul- maseur cu mâini de aur

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Plutonierul major Ionel Popa
Plutonierul major Ionel Popa

A stins incendii, a salvat animale căzute în fântâni, iar acum preia apelurile de urgenţă de la 112. Aceasta este pe scurt activitatea profesională a plutonierul major Ionel Popa. În timpul liber, face masaje cu ciocolată doamnelor cu celulită.

De 17 ani, Ionel Popa lucrează în cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Argeş, iar de doi ani ajută doamnele şi domnişoarele să se menţină în formă. A urmat cursuri de specialitate în reflexoterapie şi relaxare dintr-o întâmplare. „La începutul anului 2007, o maseuză a venit acasă pentru a le face masaj fiicei şi soţiei. Totul a decurs bine, fetele s-au relaxat, numai că la final nota de plată a fost imensă: 900.000 de lei vechi. În secunda doi mi-am spus „De mâine vă fac eu masaj”. Şi aşa am făcut. A doua zi m-am şi înscris la cursuri de specialitate. După trei luni am obţinut diploma în domeniu.”, spune Ionel Popa.


Fata a fost primul lui client


Primul client al pompierului a fost chiar fiica lui care i-a dat nota zece. „Un copil întotdeauna este sincer. Şi când mi-a spus fata că sunt un bun maseur a crsecut inima în mine. Nu pot uita ziua aceea” Uşor-uşor zvonul s-a răzpândit şi toate cunoştinţele plutonierului major au aflat că acesta face masaje. Lista cu clienţi s-a mărit de la o zi la alta. Aşa se face că după cele 24 de ore petrecute în dispeceratul de la ISU Argeş, Ionel Popa se odihneşte câteva ore după care trece la relaxare, cum spune el, face masaj clientelor. „Să fac masaj este tot o relaxare pentru mine. Sunt căutat în general de prieteni şi de cunoştinţe. Nu o fac pentru bani, pentru că din ceea ce primesc nu acopăr decât banii de buzunar ai fiicei mele, dar chiar e o plăcere pentru mine.”, spune Ionel Popa.


„Doamnele mi-au spus că am mâini de aur”


Ionel Popa merge acasă la clienţi şi face masaje după necesitatea fiecăruia. Femeile în general preferă masajul cu ciocolată şi zahăr cu ulei de măsline. „Multe doamne mi-au spus că am mâini de aur. După două ore de masaj sunt efectiv relaxate, parcă născute pentru a doua oară, nu mai sunt încruntate.”, spune pompierul maseur.  Mai nou, Ioenl Popa s-a perfecţionat şi în masajele anticelulitice, care sunt foarte căutate. „Clientele îmi cer foarte des să le fac masaj anticelulitic. Pentru asta folosesc ciocolată şi zahăr combinat cu uleiul de măsline care are rolul să detoxifieze pielea. După câteva şedinţe chiar se cunoaşte. Efectiv rămâne pielea mai fină, fără surplusul acela de grăsime.”, spune pompierul maseur. Ionel Popa.

Întrebări şi răspunsuri

Cum se împacă meseria de pompier cu cea de maseur?


-    Foarte bine. Chiar se completează una pe cealaltă. Sunt eficiente amândouă. După  o zi şi o noapte de muncă statică la birou, să răpsund la telefoane şi să-mi anunţ colegii atunci când au evenimente ca să pornească spre locurile cu pricina, masajul îmi prinde foarte bine. Pe lângă faptul că îmi binedispun clienţii şi starea mea de spirit de schimbă în bine.

Care a fost cel mai mare câştig din masaj?


-    Vara trecută am fost chemat pe o plajă de la Budeasa să fac masaj de relaxare unor domnişoare şi am băgat în buzunar 200 de lei. În rest, am spus, sumele sunt modice.

Ce-i place

„Îmi place foarte mult să călătoresc. În 2003 am urcat scările Turnului Eiffel, iar un an mai târziu am fost în insula Afroditei din Cipru.  Îmi place foarte mult actorul Jean Constantin. Ori de câte ori îl văd pe micul ecran mă îmi schimbă starea de spririt dacă aceasta nu este una tocmai bună.”

Ce nu-i place

„Certurile...Nu-mi plac scandalurile absolut deloc. Prefer să le evit. Nu-i înţeleg nici pe cei care se contrazic. Decât să mă contrazic, perefer să las de la mine, chiar dacă am dreptate.”


Profil: Ionel Popa
Data şi locul naşterii: 1 iunie 1970, oraşul Ştefăneşti
Studii: Postliceală, Şcoala Română de Afaceri, Piteşti
Stare civilă: căsătorit cu Dali, de profesie inginer, şi au împreună o fată în vârstă de 18 ani
Din anul 1992 lucrează în cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Argeş, ajungând la gradul de plutonier major.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite