PORTRET Ioana Daniela Mincu, fotbalistă la doar cinci ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Are cinci ani şi este cea mai mică persoană înscrisă la o şcoală de fotbal din judeţ. Pe viitor, Daniela şi-a propus să se perfecţioneze, pentru a putea accede într-o echipă bună.

La cei cinci anişori ai săi, Ioana Daniela Mincu este o fetiţă activă şi foarte hotărâtă. La vârsta la care prietenele ei se joacă mai ales cu păpuşile şi probează, curioase, hainele şi fardurile mamelor, micuţa are preocupări pe care le consideră mult mai interesante: joacă fotbal. Spune că s-a născut cu această pasiune şi este convinsă că va face lucruri mari în acest domeniu.

Joacă fotbal cu băieţii

„Mă uit demult cu tati la meciuri. Şi într-o zi am zis să încerc să joc şi eu, aşa cum am văzut la televizor. Şi aşa că am intrat în echipă cu băieţii care jucau în faţa blocului”, spune micuţa fotbalistă.

Când au văzut că fata lor cea mică stă numai pe afară, cu mingea la picior, părinţii şi-au zis „Dacă asta vrea ea, să o ajutăm”, aşa că au înscris-o la cursurile de fotbal în cadrul clubului Alice & Tunes, unde, de o lună, practica şi tenis de câmp.

„Părinţii mei mă ajută, mă duc şi mă aduc de la pregătiri. Încerc să fiu prezentă pe teren de două ori pe săptămână la tenis şi de trei ori pentru fotbal. Dimineaţa mă duc la cămin, iar după ora 4 după-amiaza merg la antrenamente”, explică fetiţa. Când vine vorba despre pasiunea ei cea mai mare, fotbalul, Daniela are numai cuvinte de laudă.

„Fotbalul îmi place cel mai mult, e uşor de jucat şi foarte frumos”, crede ea.

Şi-a rupt mâna pe „teren”

Partidele de fotbal din faţa blocului nu au fost întotdeauna lipsite de accidentări. Micuţa fotbalistă îşi aduce aminte că şi-a rupt mâna în timpul unui meci.

„Am jucat într-o zi fotbal şi mi-am rupt mâna, am căzut. Cel mai mult nu mi-a părut rău că mă durea, ci că aveam tot braţul în ghips şi n-am mai putut să joc”, îşi aminteşte mica sportivă din Piteşti.

Pe lângă cursurile de fotbal, Daniela Ioana Mincu spune că şi de tenis este ataşată, dar într-o proporţie mai mică.

„Mă duc pe teren împreună cu sora mea, care e mai mare cu patru ani ca mine. Îmi place să fac sport, mă simt foarte bine şi cred că toţi copiii ar trebui să se mişte mai mult”, spune ea.

A spart două geamuri

Acasă, micuţa Daniela are opt mingi, de toate mărimile. De dragul jocului cu balonul, ea a reuşit, până acum, să spargă două geamuri, dar recunoaşte că nu a fost pedepsită pentru asta. Atunci când iese să se joace, stă în compania băieţilor, pe care îi preferă, în detrimentul fetelor.

„Mă înţeleg mult mai bine cu băieţii. Vorbim despre fotbal şi maşini. Am şi eu acasă mai multe maşini decât păpuşi. Vecinele îmi spun că e urât ce fac eu, că e mai frumos să te joci cu păpuşile, dar eu nu cred asta”, spune micuţa Ioana Daniela.

PROFIL:

Născută. În Piteşti, la 5 august 2005
Familie. Are o soră mai mare, Ştefania, în vârstă de 9 ani
Studii. Merge la Căminul Numărul 13

Ce îi place.  „Îmi place fotbalul, ascult muzică, mă uit la televizor şi mă duc şi la tenis”
Ce nu îi place. „Să dorm la cămin şi să mă certe mami”

Întrebări şi răspunsuri:

Ce mai faci în timpul liber, în afară de sport?

Când vine circul în oraş îmi place să mă duc. Îmi plac foarte mult animalele, mă duc şi la Grădina Zoologică, apoi mai văd spectacole pentru copii de la teatru sau mă uit la desene animate.

Vrei să urmezi o carieră în fotbal?

Da, asta mi-ar plăcea cel mai mult. Vreau să fac parte dintr-o echipă  şi să joc peste tot. Şi lui mami i-ar plăcea asta, că şi ea când era mică se uita la meciuri de fotbal la televizor.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite